Ελλάδα

Ζαχαράκη: “Παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό η Ελλάδα”

Ζαχαράκη: “Παγκόσμιος πρωταγωνιστής στον αλιευτικό τουρισμό η Ελλάδα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ζαχαράκη: "Ο ταξιδιώτης αναζητά ολοένα και περισσότερο τις διαφορετικές, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες"

Την άποψη ότι ο αλιευτικός τουρισμός έχει «τη δυναμική να παρέχει επιπλέον ενασχόληση και συμπληρωματικό εισόδημα στον αλιέα» εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου κατά την πρώτη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο Αλιευτικός Τουρισμός στην Ελλάδα», που συνδιοργανώθηκε με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη στην Ερέτρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου «είναι επιβεβλημένο βήμα να καταστήσουμε και πάλι την αλιεία μας βιώσιμη» συμπληρώνοντας ότι «ο αλιευτικός τουρισμός μπορεί και πρέπει να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης, συνδυάζοντας με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρα ανάπτυξη – δυο από τους κορυφαίους πυλώνες της παράδοσης και οικονομίας μας: Την αλιεία με τον τουρισμό».

Από την πλευρά της, η κ. Ζαχαράκη σημείωσε πως «ο ταξιδιώτης αναζητά ολοένα και περισσότερο τις διαφορετικές, μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί πραγματικά να δώσει η χώρα μας και μάλιστα με ιδιαίτερη ποικιλία» και πρόσθεσε ότι από το 2021 που ανέλαβε υφυπουργός έχουν πραγματοποιηθεί «πρωτοβουλίες σε πάνω από 14 διαφορετικές ειδικές μορφές τουρισμού, μεταξύ αυτών και ο αλιευτικός τουρισμός και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα σε αυτές ενώ σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερες».

Η Ελλάδα όπως επισήμανε μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής σε παγκόσμιο επίπεδο σε ότι αφορά τον αλιευτικό τουρισμό με «τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει, τόσο για το εθνικό μας τουριστικό προϊόν και την ποιότητά του όσο κυρίως για την οικονομική ευημερία της ελληνικής περιφέρειας, να είναι τεράστια».

Στόχος της ημερίδας ήταν, αφενός η ενημέρωση και κινητοποίηση των αλιέων αναφορικά με τα οφέλη που προσφέρει ο αλιευτικός τουρισμός, ως μέσο για την απόκτηση ενός συμπληρωματικού εισοδήματος και αφετέρου, η ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνή προορισμό για τον αλιευτικό τουρισμό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Ερέτριας, Ιωάννης Δημητρόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας, Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο κεντρικός λιμενάρχης Χαλκίδας, Κωνσταντίνος Φλουρής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Γεροντίτης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΝΕ, Χαράλαμπος Μανιάτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments