Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Άργησε, αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένος

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Άργησε, αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παναθηναϊκός - Λάρισα: Οι "πράσινοι", για τρία δεκάλεπτα, επέβαλαν το ρυθμό τους, επικρατώντας της Λάρισας με 94-82 και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Έπρεπε να φτάσουμε στο 3ο παιχνίδι των ημιτελικών της Βasket League για να εμφανιστεί ο κανονικός Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι”, για τρία δεκάλεπτα, επέβαλαν το ρυθμό τους, επικρατώντας της Λάρισας με 94-82 και έκαναν το 2-1 στη σειρά. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στον αγώνα στον 4 αγώνα, καθώς είτε θα επέλθει η ισοφάριση, είτε ο Εξάστερος θα πάρει την πρόκριση για τους τελικούς του Πρωταθλήματος.

Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Οκάρο Ουάιτ και Ντάριλ Μέικον ήταν οι κορυφαίοι για το Τριφύλλι, μιας και ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 23, 16, 12 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Σίβα, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Ουαιτ και Παπαγιάννη ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την αναμέτρηση με τη Λάρισα και οι “πράσινοι” προσπάθησαν να μπουν δυνατά, ενώ από από τα πρώτα λεπτά υπήρχαν αρκετά νεύρα με το σκορ στο 8-7 στο 3’και από κει και μετά οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι.

Στο 5’ το Τριφύλλι έτρεξε ένα 8-0 και πήρε διαφορά 9 πόντων (16-7), με τον Παπαπέτρου να φτάνει άμεσα στους 10 πόντους και να πραγματοποιεί μια μεστή εμφάνιση και να είναι πραγματικός αρχηγός. Μάλιστα από τα μισά του δεκαλέπτου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το pick n’ roll και η ρακέτα “ταΐστηκε” δεόντως.

Ήταν ενδεικτικό πως στο 7’ η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (24-12) την οποία και διατήρησε και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και έτσι ο Παναθηναϊκός ήταν στο +11 (28-17) επί της Λάρισας.

Δεν άλλαξε η εικόνα

Βλέποντας αυτή η διαφορά ο Γιώργος Βόβορας, με την έναρξη της 2ης περιόδου να βάλει τη “δεύτερη” ομάδα και με την εικόνα του ματς δικαιώθηκε. Στο 13’ το σκορ ήταν 32-22 και ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως η ήττα στο προηγούμενο παιχνίδι του έκανε… καλό.

Έβανς και Μέικον “έγραψαν” το 36-22, αλλά το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα και από τις δύο ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που το είχε εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Ήταν χαρακτηριστικό πως το σκορ άγγιξε τους 20 πόντους (43-24), αλλά η Λάρισα απάντησε με ένα 0-7 και “ροκάνισε” τη διαφορά στο 17’.

Όμως με τρία πανομοιότυπα καλάθια (hook) του Παπαγιάννη και οι βολές του Παπαπέτρου έφεραν την… τάξη και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Τριφύλλι να είναι κοντά στους 20 πόντους (51-33), έχοντας επιβάλει το παιχνίδι του, μιας και είχε την υπεροχή σε όλες τις στατιστικές υπηρεσίες.

Χωρίς… φρένα

Με το ίδιο μοτίβο ξεκίνησαν οι “πράσινους” στην τρίτη περίοδο. Παπαπέτρου και Ουάιτ έκαναν… πάρτι μέσα από το ζωγραφιστό και η διαφορά εκτοξεύθηκε πάνω από τους 20 πόντους (59-36) στο 24′ και από κει και μετά οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ, παρά το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων.

Έχοντας τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Παπαπέτρου, Παπαγιάννη και Ουάιτ) και με την ολοκληρωτική άμυνα, οι γηπεδούχοι έδειχναν να μην έχουν αντίπαλο. Από την άλλη η Λάρισα ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό, που είχε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, καθώς δεν τις βγήκαν τα σουτ.

Ήταν χαρακτηριστικό πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έκανε συνεχές rotation, μια και η διαφορά “φλέρταρε” συνεχώς πάνω από τους 20 πόντους (71-58) στο 28′ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 3ο δεκάλεπτο να λήξε με το σκορ στο 77-53, με τον Εξάστερο να κάνει… συντήρηση δυνάμεων.

“Ξύπνησε” η Λάρισα αλλά ήταν… αργά

Με το ματς να έχει κριθεί ο κόουτς των “πρασίνων” είχε στο παρκέ παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής, μιας και πολύ δύσκολα θα άλλαζε η εικόνα του παιχνιδιού. Η Λάρισα προσπαθούσε από τα 6,75 να “ροκανίσει λίγο τη διαφορά (86-62) στο 33′, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 8-0 σερί και έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 (86-70) στο 36′, μιας και εκμεταλλεύθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο τη νωθρότητα του Τριφυλλιού, μιας και οι πολλές αλλαγές που έγιναν και σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα ορισμένων, επηρέασε λίγο το μυαλό τους.

Το τρίποντο του Μαντζούκα “έσπασε” το σερί, αλλά η αποβολή του Νέντοβιτς (2 τεχνικές ποινές) και τα σερί τρίποντα από τους Καράμπελα και Χαντσον έδωσαν ένα νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι (91-80) στο 38′, καθώς μπήκαν τα σουτ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που χαμογέλασε, καθώς πήρε τη νίκη με 94-82.

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 51-33, 77-53, 94-82

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments