Διεθνή

Ερντογάν προς Στόλντεμπεργκ: Δίκαιες οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία και τη Σουηδία

Ερντογάν προς Στόλντεμπεργκ: Δίκαιες οι ανησυχίες της Τουρκίας για Φινλανδία και τη Σουηδία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν προς Στόλντεμπεργκ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ για το θέμα της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε από την αρχή εκφράσει την αντίθετη άποψη του για την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Κατόπιν τούτου ο Τούρκος Πρόεδρος έβαλε βέτο στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σχετικά με τις υποψηφιότητες για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία βασίζονται σε δίκαιους και νόμιμους λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Ερντογάν.

«Και οι δύο χώρες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι έχουν σταματήσει να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ότι έχουν άρει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ότι είναι έτοιμες να δείξουν αλληλεγγύη στη Συμμαχία», δήλωσε ο Ερντογάν στον Στόλτενμπεργκ στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments