Οικονομία

Τουρισμός Ελλάδα: Θετικός οιωνός για έσοδα 15 δισ. το 2022

Τουρισμός Ελλάδα: Θετικός οιωνός για έσοδα 15 δισ. το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τουρισμός Ελλάδα: Με τα έως τώρα δεδομένα τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν βαρόμετρο για την τουριστική σεζόν.

Με το δεξί έχει ξεκινήσει φέτος η τουριστική περίοδος στη χώρα με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται αισιόδοξα για την πορεία των εσόδων. Με τα έως τώρα δεδομένα τα νησιά του Αιγαίου αποτελούν βαρόμετρο για την τουριστική σεζόν. Σύμφωνα με το Greek Hotelier, ο πρώτος μήνας έκλεισε με περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και συγκεκριμένα με αύξηση 13,07% όσον αφορά τις διεθνείς απευθείας αφίξεις στα πέντε αεροδρόμια.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μεταφέρει αισιόδοξα νέα για την εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς, ο Γρηγόρης Τάσιος αναφέρει ότι ο Ιούνιος εξελίσσεται καλά για όλους τους ελληνικούς προορισμούς και η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πολύ καλή.  Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΞ εκτιμά ότι είναι εφικτός ο στόχος των τουριστικών εσόδων στα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει επιτευχθεί το 80% των εσόδων του 2019. Μάλιστα, αυτή η εκτίμηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Αυξημένο το ενδιαφέρον σε κρατήσεις και πωλήσεις

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων και αυξημένες πωλήσεις στα αεροδρόμια σε επίπεδα καλύτερα του 2019 διαπιστώνει το Υπουργείο Τουρισμού στοιχεία που παραπέμπουν σε μια πολύ καλή σεζόν για το 2022. Το Υπουργείο διαπιστώνει υψηλά ποσοστά κρατήσεων σε όλους τους προορισμούς και μεγάλη ζήτηση για δωμάτια, όχι μόνο από τα επίσημα μηνιαία στοιχεία αλλά και από μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία και επικαλείται σαν απόδειξη της πολύ καλής φετινής πορείας της τουριστικής κίνησης.

Όσον φορά τα έσοδα στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, τα στοιχεία από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών δείχνουν αύξηση στις αγορές για το Μάιο κατά 10,2% σε σχέση με το Μάιο του 2019, με την μέση απόδοση ανά επιβάτη στα αεροδρόμια της Fraport να είναι αυξημένη κατά 55% και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος κατά 12%.

Βαρύτητα στο να κάνουν διακοπές και οικονομικά αδύναμοι πολίτες δηλώνει ο υπουργός Τουρισμού

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει φέτος συνολικά 70 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν διακοπές ακόμα και οι πιο ευάλωτοι, να ενισχυθεί περαιτέρω ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν τουριστικά περιοχές που έχουν πληγεί, όπως η Βόρεια Εύβοια και η Σάμος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments