Οικονομία

Γεωργαντάς για ΦΠΑ: Εξετάζεται η μείωση σε βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί

Γεωργαντάς για ΦΠΑ: Εξετάζεται η μείωση σε βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γεωργαντάς για ΦΠΑ: Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά

Στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκεται η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί. Αυτό ανέφερε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά τα ζητήματα και κάνει παρεμβάσεις, το θέμα του ΦΠΑ είναι ότι, δημιουργεί μεγάλο κενό στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι βέβαιη η αποτελεσματικότητα του μέτρου. Είναι όμως ένα μέτρο που εξετάζεται», δήλωσε ο υπουργός στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι, με τη μείωση του ΦΠΑ, «λίγες φορές φάνηκε η διαφορά» κι έφερε ως παράδειγμα τη μείωση 6% στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές».

Μετά τις παρεμβάσεις για το ρεύμα έρχεται αλλαγή στις τιμές των προϊόντων

Τα προϊόντα είναι τα επόμενα που θα ακολουθήσουν «με την πολύ σοβαρή παρέμβαση στο ρεύμα, θα δούμε ότι θα έχουμε αλλαγή στην τιμή των προϊόντων». Για τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, είπε ότι, «υπάρχουν προϊόντα που εισάγουμε, αλλά πρώτη φορά από το 1984 έχουμε θετικό ισοζύγιο. Τα προϊόντα που εξάγουμε είναι πολύ περισσότερα».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι, «δεν θα έχουμε ελλείψεις», σημειώνοντας ότι, «φάνηκε ότι έχουν καλλιεργηθεί αυτό που μένει τώρα είναι η καλή σοδειά. Ενισχύσαμε με εθνικούς πόρους τον πρωτογενή τομέα και θα ενισχύσουμε πάλι με ευρωπαϊκούς όρους. Θα γίνει προσαρμογή και στη νέα πραγματικότητα». Εξήγησε ότι, «η παρέμβαση στο ρεύμα θα βοηθήσει», σημειώνοντας πως, «κάνουμε παρεμβάσεις για την αύξηση της παραγωγής, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε την παραγωγή προϊόντων που εισάγουμε».

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί δημοσιονομικό χώρο

Αυτό που ψάχνουν στο Υπουργείο Οικονομικών είναι το εύρος του δημοσιονομικού χώρου που θα υπάρξει από τις πηγές εσόδων, που έχουν δημιουργηθεί, προκειμένου να επεκταθεί η διεύρυνση του πακέτου των παρεμβάσεων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι παρεμβάσεις και το εύρος του θα κριθεί από το απόθεμα από τα έσοδα, αλλά θεωρείται βέβαιο πως όσο μεγάλο και εάν είναι το πακέτο των μέτρων δεν επαρκεί για να σβήσει τη φωτιά της ακρίβειας. Όμως τα πάντα είναι ακόμα ρευστά και προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν, μιας και περιμένουν τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ και μέσω αυτού θα μπορέσουν να ανακοινωθούν τα μέτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments