Διεθνή

El pais: Η διφορούμενη στάση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

El pais: Η διφορούμενη στάση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

El pais: Η εφημερίδα σχολιάζει την στάση της Τουρκίας και το βέτο που έθεσε στην Σουηδία και στην Φινλανδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Elpais σχολιάζει το βέτο της Τουρκίας στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ σε άρθρο της με τίτλο «Η διφορούμενη στάση της Άγκυρας». «Η Τουρκία δεν δίστασε να ωφελήσει το Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει η ισπανική εφημερίδα

Η εφημερίδα παρατηρεί: «Η Άγκυρα, ενώ καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν συμμετέχει στις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Άγκυρα εξαρτά την προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από μέτρα σε βάρος της τουρκικής και κουρδικής αντιπολίτευσης

Στην τουρκική στρατηγική κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, η Τουρκία δεν δίστασε ούτε μια στιγμή να ωφελήσει το Ισλαμικό Κράτος. Και τώρα η Άγκυρα εξαρτά την προσχώρηση Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ από μέτρα σε βάρος της τουρκικής και κουρδικής αντιπολίτευσης στις εν λόγω σκανδιναβικές χώρες.

«Αδιαμφισβήτητα η Τουρκία διαθέτει σημαίνοντα γεωπολιτικό ρόλο στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής, αλλά και στον έλεγχο Δαρδανελίων και Ευξείνου Πόντου. Ο πρόεδρος Ερντογάν γνωρίζει όμως επίσης καλά ότι η βορειοατλαντική συμμαχία οφείλει να ενισχύσει την βόρεια και ανατολική της πτέρυγα λόγω της επιθετικής στάση του Βλαντίμιρ Πούτιν. Η ενίσχυση αυτή θα συμβεί σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς τη συγκατάθεση της Άγκυρας» υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Κόλαφος είναι στο μεταξύ η φετινή έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας κατά το 2021. Στηλιτεύει την Άγκυρα για την προκλητική της τακτική, αλλά και για τα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments