Διεθνή

Τουρκία: “Το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος κι άλλα νησιά είναι δικά μας”

Τουρκία: “Το Αγαθονήσι, οι Αρκοί, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος κι άλλα νησιά είναι δικά μας”

Πηγή Φωτογραφίας: Glomex, Αρχείου

Τουρκία: Η γείτονα χώρα συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων και των ανυπόστατων ισχυρισμών της για κυριαρχία των ελληνικών νησιών κοντά στα παράλια

Η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων και των ανυπόστατων ισχυρισμών της για κυριαρχία των ελληνικών νησιών κοντά στα παράλια, με τα Μέσα της γείτονας χώρας να λένε απροκάλυπτα πως τους ανήκουν και δε χωρά αμφιβολία περί τούτου.

Ποιο συγκεκριμένα ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν».

«Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»

Τα Τουρκικά ΜΜΕ προχώρησαν στην ανάρτηση ενός προπαγανδιστικού βίντεο. Φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση αλλάζει ρώτα και πλέον δεν προβάλει μόνο την κλιμάκωση στο Αιγαίο ως μέρος των υποτιθέμενων διεκδικήσεων της, αλλά πλέον παρουσιάζει μία ρητορική ως η «χώρα που απειλείται από την Ελλάδα».

Γενί Σαφάκ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»

Συγκεκριμένα, το βίντεο για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας με τίτλο «Πρόκληση στο ελληνικό αρχιπέλαγος» παρουσιάζει «συγκεντρωμένη την προκλητικότητα της Ελλάδας που διατάραξε την ισορροπία που καθιέρωσε η Συνθήκη της Λωζάνης και η αντίστοιχη των Παρισίων στο Αιγαίο Πέλαγος».

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ μιλά για τις διαδοχικές σφαγές που έκαναν οι Έλληνες κατά την Ελληνική Επανάσταση. Το δημοσίευμα επικαλείται θέσεις του γνωστού Βρετανού ιστορικού William St Clare για την μάχη της Τριπολιτσάς: «Η Ελλάδα που στέκεται απέναντι στην Τουρκία με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, οφείλει την ίδρυση της στη βάναυση δολοφονία δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων. Ιστορικά αρχεία, έγγραφα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια σειρά από διαδοχικές σφαγές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments