Διεθνή

Ελληνοτουρκικό: Ο συνασπισμός της Ευρώπης με την Ελλάδα και ο εκνευρισμός της Άγκυρας

Ελληνοτουρκικό: Ο συνασπισμός της Ευρώπης με την Ελλάδα και ο εκνευρισμός της Άγκυρας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ελληνοτουρκικό: Η τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος γίνεται επί καθημερινής βάσης, καθώς άπαντες έχουν στραφεί εναντίων της χώρας μας

Η τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδος γίνεται επί καθημερινής βάσης, καθώς άπαντες έχουν στραφεί εναντίων της χώρας μας, αλλοιώνοντας σε τεράστιο βαθμό την ιστορία, πηγαίνοντας την εκεί που συμφέρει τη μεριά της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κυβερνητικός εταίρος, οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβερνήσεως του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τούρκοι αξιωματούχοι, στρατιωτικοί εν αποστρατεία, αλλά και τα γειτονικά ΜΜΕ, κάνουν συνεχείς επιθέσεις κατά της Ελλάδος.

Η συνεχής αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, την πραγματική αλλοίωση της ιστορίας, μιας και μεταφράζουν κατά το δοκούν τις διεθνείς συνθήκες της Λωζάννης και του Παρισιού και παραποιούν με τέτοιο τρόπο τα γεγονότα, μετατρέποντας την Τουρκία ως… θύμα, χωρίς κανένα ψήγμα αλήθειας στα λεγόμενα τους.

Από την άλλη η  Αθήνα επιλέγει την ψύχραιμη στάση, χρησιμοποιώντας το δρόμο των επιχειρημάτων και του Διεθνούς Δικαίου, απορρίπτοντας την ένταση ενώ κόλαφος για την Τουρκία είναι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας κατά το 2021, η οποία πέραν όλων των άλλων εστίαζει και καταδικάζει την προκλητικότητα της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το ακραίο υβριστικό ξέσπασμα Τσαβούσογλου

Κουρελιάζοντας κάθε ιστορική Συνθήκη και όλους τους κανόνες που διέπουν το Διεθνές Δίκαιο, ο Υπουργος Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ένα ακόμη υβριστικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας, έθεσε εκ νέου ανυπόστατα, αυθαίρετα και προκλητικά το ζήτημα κυριαρχίας των νησιών στο Αιγαίο, επαναλαμβάνοντας τα έωλα επιχειρήματα της χώρας του για την αποιστρατιωτικοποίηση των νησιών και παραλαμβάνοντας παράλληλα τη σκυτάλη της πρόκλησης από τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί και την εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

«Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές στο ΟΗΕ με τις θέσεις μας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις της σε νησιά με αποστρατιωκοποιημένο καθεστώς τότε επαναλαμβάνω πως θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να μας απαντήσουν νομικά γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία, και λένε ότι η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητάς», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια δηλώσεών του με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments