Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Καταδίκασε τον Ερντογάν για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Καταδίκασε τον Ερντογάν για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ηχηρό ράπισμα δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς σε έκθεση της στέκεται στην προκλητική στάση που δείχνει απέναντι στην Ελλάδα

Ηχηρό ράπισμα δέχθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς σε έκθεση της στέκεται στην προκλητική στάση που δείχνει απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, ενώ θέτει και ζήτημα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εγκριθεί και σχετικό ψήφισμα από τους ευρωβουλευτές, το οποίο θα καταδικάζει την παρενόχληση ερευνητικών σκαφών εντός της κυπριακής ΑΟΖ από τουρκικά πολεμικά πλοία, αλλά και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών επί κατοικημένων περιοχών.

Οι ενέργειες αυτές, σημειώνουν οι Ευρωβουλευτές, παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία όσο και τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιβαίνοντας το Διεθνές Δίκαιο.

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, το κοινοβούλιο με το ψήφισμα του θα αναδείξει τη συνεχιζόμενη απουσία πολιτικής βούλησης για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσουν τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το κράτος δικαίου. Τέλος, τόσο στην έκθεση όσο και στο ψήφισμα εκφράζεται έντονη ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας στην Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments