Διεθνή

Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες πολιτικοί γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία”

Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες πολιτικοί γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία”

Πηγή Φωτογραφίας: KARAR

Τσαβούσογλου: Με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο απάντησε στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα

Με ειρωνικό και προκλητικό τρόπο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας πως “έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα”.

Σε μία ακόμα απροκάλυπτη δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας σημείωσε πως «έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν όμως γυρίζουν την πλάτη, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Αν η Ελλάδα απαντήσει “αντρίκια” στις επιστολές που γράψαμε και δεν τερματίσει τις παραβιάσεις της, εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Παράλληλα Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αμφισβητούμενη κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας πως “δεν μπορούν να μας απαντήσουν νομικά γίνονται ακόμα πιο νευρικοί”, ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει κόμπλεξ κατωτερότητας.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Εμείς έχουμε στείλει δύο επιστολές στο ΟΗΕ με τις θέσεις μας. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις της σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς τότε επαναλαμβάνω πως θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να μας απαντήσουν νομικά γίνονται ακόμα πιο νευρικοί, δίνουν βλακώδες απαντήσεις κάνουν δημαγωγία, και λένε ότι η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας».

Προκλήσεις και απειλές από τον Μπαχτσελί “Η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων βλέπουν την Τουρκία”

Για μία ακόμα φορά ο  Ντεβλέτ Μπαχτσελί στράφηκε εναντίων της Ελλάδος και των ελληνικών νησιών, όπου εξαπέλυσε μύδρους κατά των Δωδεκανήσων, ενώ αναφέρθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας του πως  ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα.

Μάλιστα κατηγόρησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό πως επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη του και το χαρακτήρισε  όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του». bahceli-1

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της», «Η ελληνική κυβέρνηση φταίει καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά.  Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει τη φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε ο ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments