Διεθνή

Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος – Ένας νεκρός και 30 τραυματίες

Γερμανία: Όχημα έπεσε σε πλήθος – Ένας νεκρός και 30 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Mirror

Γερμανία: Ένα όχημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε πάνω σε πλήθος στο δυτικό Βερολίνο και προκάλεσε τον τραυματισμό 10 ατόμων

Τραγωδία στη Γερμανία. Ένα όχημα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έπεσε πάνω σε πλήθος στο δυτικό Βερολίνο και προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών ανθρώπων. Η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες ανέρχονται σε 30 ενώ υπάρχει και ένας νεκρός.

Αυτό επιβεβαίωσε στο rbb εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Η επιχείρηση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα συνέβη στη γωνία Rankestrasse και Tauentzienstrasse. Το όχημα έπεσε πάνω σε κόσμο και στη συνέχεια σε κατάστημα.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα που πιστεύεται ότι έριξε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε πάνω σε πλήθος στο Βερολίνο. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν έπεσε σκόπιμα ή κατά λάθος στους ανθρώπους. Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική με 60 πυροσβέστες.

Το περιστατικό σημειώθηκε μπροστά σε εκκλησία και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα κίνητρα του δράστη, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα Berliner Morgenpost το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και κατέληξε σε τζαμαρία καταστήματος.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε: «Ένας άνδρας φέρεται να έπεσε πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια. «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κρατούν τον άνδρα που φέρεται να οδηγούσε επί τόπου».

Το Reuters ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στον τόπο επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Η επίθεση έγινε κοντά στην οδό Ku’damm, τον πιο εμπορικό δρόμο του κεντρικού Βερολίνου όπου ξεχωρίζει ο πύργος της εκκλησίας Kaiser Wilhelm Gedachtnis Kirche, ο οποίος επέζησε από την καταστροφή του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Τα ερείπια της εκκλησίας ονομάζονται μεταφορικά «Κούφιο δόντι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments