Διεθνή

Ζελένσκι: “Η ηρωική υπεράσπιση του Ντονμπάς συνεχίζεται”

Ζελένσκι: “Η ηρωική υπεράσπιση του Ντονμπάς συνεχίζεται”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Τα ρωσικά στρατεύματα δεν σημείωσαν αξιοσημείωτα εδαφικά κέρδη στις μάχες στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν σημείωσαν αξιοσημείωτα εδαφικά κέρδη στις μάχες στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε στο καθημερινό του διάγγελμα ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διαψεύδοντας ρωσικούς ισχυρισμούς πως είναι κοντά η επικράτησή τους στην περιοχή. «Η κατάσταση στο μέτωπο δεν μεταβλήθηκε σημαντικά τις προηγούμενες 24 ώρες», διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «η ηρωική υπεράσπιση του Ντονμπάς συνεχίζεται».

Οι πιο σφοδρές μάχες συνεχίζουν να διεξάγονται στις πόλεις Σεβεροντονιέτσκ, Λισιτσάνσκ και Ποπάσνα, συνέχισε. «Υπάρχει η αίσθηση πως οι δυνάμεις κατοχής δεν πίστευαν ότι η αντίσταση θα ήταν τόσο ισχυρή», πρόσθεσε.

Πάντα σύμφωνα με τον αρχηγό του ουκρανικού κράτους, η Ρωσία αναπτύσσει κι άλλες μονάδες στο Ντονμπάς και στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας για να αντιμετωπίσει τις ουκρανικές αντεπιθέσεις.

«Αλλά τι νόημα έχει αυτό; Ούτως ή άλλως, οι περισσότερες από τις δυνάμεις κατοχής έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό ότι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν στην Ουκρανία», είπε, υποστηρίζοντας πως από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην επικράτεια της χώρας του έχουν σκοτωθεί «πάνω από 31.000» μέλη των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.

Από την 24η Φεβρουαρίου, «η Ρωσία πληρώνει για αυτόν τον απόλυτα παράλογο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας με τη ζωή 300 και πλέον στρατιωτών της καθημερινά. Και θα ξημερώσει η μέρα που ο αριθμός των απωλειών θα ξεπεράσει τα όρια του επιτρεπτού ακόμα και για τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο οι αριθμοί των απωλειών στους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ικανοποιημένος ο Ζελένσκι από την νίκη του πρωθυπουργού

Ικανοποιημένος ο Ζελένσκι μετά την παραμονή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία. «Είμαι ικανοποιημένος που δεν χάσαμε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, είναι εξαιρετική εξέλιξη», δήλωσε μέσω video link σε εκδήλωση του FT Live.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, ο βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο και έχει προμηθεύσει την Ουκρανία με σύγχρονα οπλικά συστήματα κρίσιμα για την άμυνά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments