Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί Τούρκος αναλυτής “Τα νησιά είναι οθωμανικά και πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία”

Ελληνοτουρκικά: Προκαλεί Τούρκος αναλυτής “Τα νησιά είναι οθωμανικά και πρέπει να επιστραφούν στην Τουρκία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ελληνοτουρκικά: Σε καθημερινή βάση τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στα ελληνικά νησιά, με την προπαγάνδα να είναι συνεχής

Σε καθημερινή βάση τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται στα ελληνικά νησιά, με την προπαγάνδα να είναι συνεχής, καθώς συνεχώς αμφισβητούν την κυριαρχία τους, με τις απειλές να είναι συνεχείς και κλιμακούμενες.

Μάλιστα ιστορικοί από την Τουρκία αποδεικνύουν με κάθε τρόπο πως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ανήκουν σε αυτούς, ενώ μαζί τους συμμετέχουν και οι εφημερίδες, οι οποίες αναπαραγάγουν συνεχώς το θέμα, με τίτλους όπως «τα νησιά πρέπει να τα επιστρέψουν στην Τουρκία» και «οι Έλληνες παραβίασαν τους ορούς και τα στρατιωτικοποίησαν».

Είναι ενδεικτικό πως στο Haber Turk, μίλησε ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος δήλωσε στο ότι «η Τουρκία διαδέχτηκε το Οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά».

«Eμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτος. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό κα αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους.»

Ερντογάν και Μπαχτσελί στη Σμύρνη για την άσκηση “EFES 2022”

Στη Σμύρνη θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Τουρκία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο κυβερνητικός εταίρος και ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, όπου θα παρακολουθήσουν διά ζώσης την διακλαδική πολυεθνική άσκηση άσκηση “EFES 2022“.

Η παρουσία του κυβερνητικού διδύμου στην λήξη του πρώτου σκέλους της άσκησης σήμερα, αποκτά μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον εξαιτίας του βασικού σεναρίου της άσκησης, το οποίο περιλαμβάνει: αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments