Οδηγός

Ψηφιακή κάρτα: Σε τουρισμό και εστίαση η εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2023

Ψηφιακή κάρτα: Σε τουρισμό και εστίαση η εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ψηφιακή κάρτα: Η ψηφιακή κάρτα έχει μπει για τα καλά στη ζωή, όπου την αρχή θα την κάνουν οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, ενώ την σκυτάλη παίρνουν τουρισμός και εστίαση

Η ψηφιακή κάρτα έχει μπει για τα καλά στη ζωή, όπου την αρχή θα την κάνουν οι εργαζόμενοι σε τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 υπαλλήλους. Όμως από τον Ιούνιο του 2023 θα είναι υποχρεωτικό στους κλάδους του τουρισμού, στην εστίαση, σε εταιρίες security, αλλά και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο RGC που διεξάγεται στην Πάτρα. «Αποτελεί μέτρο επανάσταση», τόνισε ο υπουργός, καθώς όπως ανέφερε, θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα.

Χατζηδάκης: Η κάρτα εργασίας επαναφέρει την εργατική δικαιοσύνη

Όπως εξήγησε, η κάρτα εργασίας θα φέρει ξανά την εργατική δικαιοσύνη, καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες, ενώ θα είναι «ψηφιακά» αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια.

Επανέλαβε επίσης, πως αναμένεται αύξηση των κύριων συντάξεων από το 2023, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυξήσεις 7% που είδαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Βρούτση, τις αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους, αλλά και τα βοηθήματα που δόθηκαν για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, ανέφερε πως το 2021 έφθαναν τις 150.000, ενώ τώρα υπολογίζονται σε 60.000. «Τώρα θα τρέξουμε να τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι για να πάρουν σειρά οι επικουρικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο συνέδριο RGC στην Πάτρα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως για φέτος τουλάχιστον, δεν φαίνεται να «ξεπαγώνουν» οι τριετίες καθώς δεν αναμένεται να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments