Οικονομία Άποψη

Σκρέκας για ρεύμα: Θα απορροφήσουμε το 85% των αυξήσεων

Σκρέκας για ρεύμα: Θα απορροφήσουμε το 85% των αυξήσεων
Σκρέκας για ρεύμα: Για τους λογαριασμούς ρεύματος, την ρήτρα αναπροσαρμογής, καθώς και τα υπόλοιπα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν την ενέργεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας

Για τους λογαριασμούς ρεύματος, την ρήτρα αναπροσαρμογής, καθώς και τα υπόλοιπα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν την ενέργεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας.

Όπως είπε, «η πλατφόρμα για το πρόγραμμα για την επιδότηση αλλαγής συσκευών είναι σχεδόν έτοιμη. Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν μόνο τρία στοιχεία. Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό της παροχής, δηλαδή τον αριθμό του μετρητή. Ακόμα, θα συμπληρώνουν τον τύπο της συσκευής που θέλουν να αντικαταστήσουν. Τα υπόλοιπα θα συμπληρώνονται αυτόματα. Θα παίρνουν ηλεκτρονικό αριθμό και θα πηγαίνουν στο κατάστημα για να προχωρήσουν στην αγορά και στην αντικατάσταση της συσκευής τους. Όταν θα πηγαίνει ο εγκαταστάτης για να ξηλώσει την προηγούμενη συσκευή συμπληρώνεται μια υπεύθυνη δήλωση, ότι η συσκευή είναι παλιά» σημείωσε.

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής από 1 Ιουλίου

«Για τους λογαριασμούς θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες επιδοτήσεις για όλη την κατανάλωση, θα απορροφούμε το 85% της αύξησης οριζόντια σε όλους», τόνισε ο κ. Σκρέκας για την ακρίβεια στην ενέργεια στον MEGA.

Σχετικά, με τους λογαριασμούς ρεύματος και τη ρήτρα αναπροσαρμογής, ο κ. Σκρέκας εξήγησε ότι «τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα τη βλέπετε μέχρι να την καταργήσουμε την 1η Ιουλίου. Αυτή τη στιγμή αλλάζουμε τον κώδικα εμπορίας, μαζί με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για να αλλάξουμε τον κώδικα προμήθειας, καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής με την εφαρμογή του νέου μηχανισμού από 1η Ιουλίου και μετά. Από τον Ιούλιο και μετά οι νέοι λογαριασμοί θα είναι ακόμη πιο μειωμένοι. Σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο, οι πολίτες θα έχουν λογαριασμούς χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, και πολύ πιο χαμηλούς λογαριασμούς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments