Διεθνή

Bild: Στο Κίεβο Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στα τέλη Ιουνίου

Bild: Στο Κίεβο Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στα τέλη Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Παρίσι και Βερολίνο φέρεται να διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό μια κοινή επίσκεψη στο Κίεβο, ενώ η προσθήκη του Ιταλού Ντράγκι ήταν μία πρόταση του Παρισιού

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ταξιδέψει στο Κίεβο μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι πριν από την Σύνοδο Κορυφής της G7 στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται γαλλικές και ουκρανικές κυβερνητικές πηγές.

«Δεν είμαστε σε θέση να το επιβεβαιώσουμε» δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Παρίσι και Βερολίνο φέρεται να διαπραγματεύονται εδώ και αρκετό καιρό μια κοινή επίσκεψη στο Κίεβο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Μακρόν ήθελε να πραγματοποιηθεί μετά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, ενώ το να συμμετάσχει κι ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ως τρίτο μέρος στην ομάδα λέγεται ότι ήταν μια ιδέα της Γαλλίας.

 Την ώρα που η πρόεδρος της Κομισιόν συνεχίζει την εκστρατεία της για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Το αν οι Σολτς και Μακρόν θα στηρίξουν επίσης το Κίεβο είναι ένα ανοιχτό ερώτημα επισημαίνεται στο δημοσίευμα. 

Όπως σημειώνεται η επίσκεψη του Σολτς, του Μακρόν και του Ντράγκι έρχεται σε μια εκρηκτική στιγμή: καθώς η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει περαιτέρω περιοχές στα ανατολικά της χώρας και ο ρωσικός στρατός προελαύνει στο Ντονμπάς. Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, οι Ουκρανοί ξεμένουν από πυρομαχικά και δεν είναι σαφές αν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία έχουν περαιτέρω παραδόσεις όπλων στις αποσκευές τους.

Ο Σολτς είχε προαναγγείλει ότι ήθελε να επισκεφτεί το Κίεβο μόνο αν υπήρχε λόγος: «Δεν θα συμμετάσχω σε μια ομάδα ανθρώπων που κάνουν κάτι για μια σύντομη είσοδο και έξοδο με μια φωτογράφηση. Αλλά αν, πρόκειται πάντα για πολύ συγκεκριμένα πράγματα».

Ολόκληρη η Ουκρανία ελπίζει τώρα ότι ο Σολτς, ο Μακρόν και ο Ντράγκι θα φέρουν επιτέλους βοήθεια – με περισσότερα όπλα και με ένταξη στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments