Διεθνή

Frontex: “Έκρηξη” παράνομων εισόδων στην ΕΕ μέσω Δυτικών Βαλκανίων

Frontex: “Έκρηξη” παράνομων εισόδων στην ΕΕ μέσω Δυτικών Βαλκανίων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/unicef

«Τον Μάιο, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν στην περιοχή υπερδιπλασιάστηκε σε 12.088», ανέφερε η Frontex σε δήλωση, προσθέτοντας ότι οι κύριες χώρες προέλευσης ήταν η Συρία και το Αφγανιστάν - Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι Ουκρανοί πρόσφυγες

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε τον Μάιο μια απότομη αύξηση των παράνομων εισόδων από τα Δυτικά Βαλκάνια στο έδαφός της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία συνόρων της ΕΕ, Frontex.

«Τον Μάιο, ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν στην περιοχή υπερδιπλασιάστηκε σε 12.088», ανέφερε η Frontex σε δήλωση, προσθέτοντας ότι οι κύριες χώρες προέλευσης ήταν η Συρία και το Αφγανιστάν.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2022, η Frontex κατέγραψε 40.675 παράνομες διελεύσεις συνολικά στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, σχεδόν τριπλάσιος αριθμός από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Έτσι, η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού των 86.420 παράνομων διελεύσεων στα σύνορα της ΕΕ κατά την περίοδο αυτή, ανέφερε η Frontex.

Ο οργανισμός δεν έδωσε τον λόγο για την αύξηση, αλλά πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα άτομα που εντοπίστηκαν βρίσκονταν στα Δυτικά Βαλκάνια για αρκετό καιρό πριν επιδιώξουν να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι άνθρωποι που φεύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν περιλαμβάνονται σε αυτά τα στοιχεία, ανέφερε η Frontex.

Το πρακτορείο σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τελευταία του στοιχεία, περισσότεροι από 5,5 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν εισέλθει στην ΕΕ από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της τον Φεβρουάριο, μια ενέργεια που η Μόσχα περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments