Οδηγός

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν για όλα τα ταμεία
Συντάξεις Ιουλίου: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε τις ημερομηνίες

  • Από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αρχίσει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουλίου 2022. Η διαδικασία για την πληρωμή συντάξεων από όλα τα Ταμεία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.
  • Την Τρίτη 28 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9). Η κατάθεση της σύνταξης στην τράπεζα αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Δευτέρας.
  • Την Τετάρτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8). Η κατάθεση της σύνταξης αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Τρίτης.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, ΔΕΗ θα πληρωθούν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, με την κατάθεση να γίνεται το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής.
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022, όπως και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments