People

Σαντορίνη: Ο κυκλαδίτικος παράδεισος του Αιγαίου βρίσκεται σε αυτό το σπίτι

Σαντορίνη: Ο κυκλαδίτικος παράδεισος του Αιγαίου βρίσκεται σε αυτό το σπίτι

Πηγή Φωτογραφίας: HomeAdore

Σαντορίνη: Η Kapsimalis Architects έχει σχεδιάσει πολλές εξοχικές κατοικίες συχνά βασισμένες στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το φυσικό τοπίο του ελληνικού νησιού.

Το τοπικό στούντιο Kapsimalis Architects δημιούργησε το Monolithus, μια εξοχική κατοικία στο νησί της Σαντορίνης που σχεδιάστηκε ως μια διάταξη γεωμετρικών μορφών “ντυμένων” με τσιμέντο στο χρώμα της γης. Η κατοικία βρίσκεται έξω από το χωριό Φοινικιά και ο σχεδιασμός της βασίστηκε στην ιδέα ενός μεγάλου κομματιού ηφαιστειακού βράχου που έχει διαβρωθεί στο πέρασμα των αιώνων.

Ο “τεχνητός μονόλιθος” που προκύπτει είναι ένας τσιμεντόλιθος 20 x 20 μέτρων, που κόβεται από μια γωνιακή διάταξη αυλών που σκιάζονται από ψηλούς τοίχους οι οποίοι χωρίζουν μια σειρά από ξενώνες.

“Η τεχνητή ογκώδης πέτρα μοιάζει σαν να ήταν εκεί από την αρχή, σαν ένα κομμάτι ηφαιστειακής έκρηξης, διαμορφωμένο από τα στοιχεία της φύσης, τη θάλασσα και τον άνεμο”, περιέγραψε το στούντιο. H φυσική διάβρωση εκθέτει σχηματισμούς συμπαγούς μάζας και κενά και η σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης της πέτρας δημιουργεί κλειστούς και υπαίθριους χώρους διαβίωσης. Πάνω σε μια τετράγωνη βάση, δύο δωμάτια με κουζίνες δίπλα στην κύρια κατοικία σχηματίζουν σχήμα V που ανοίγει προς τα βόρεια, με κάθε χώρο να συνδέεται με ιδιωτικά αίθρια που καταλήγουν σε μικρές, ατομικές πισίνες.

Η Kapsimalis Architects έχει σχεδιάσει πολλές εξοχικές κατοικίες στη Σαντορίνη, συχνά βασισμένες στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και το φυσικό τοπίο του ελληνικού νησιού

Οι ατσάλινες κολώνες υποστηρίζουν διάτρητα μεταλλικά στέγαστρα που σκιάζουν τους χώρους καθιστικού δίπλα σε αυτές τις πισίνες, ενώ ένα υπαίθριο καθιστικό βρίσκεται κοντά σε έναν βυθισμένο κύκλο στρωμένο με λιθόστρωτα. Το κύριο σαλόνι και η τραπεζαρία στα δυτικά περιβάλλονται από μια μεγαλύτερη βεράντα που συνδέεται με το μπροστινό μέρος του σπιτιού, όπου μια σκάλα οδηγεί σε ένα υπόγειο σαλόνι.

Επάνω, μια κυρτή, «διαβρωμένη» μορφή στεγάζει μια πρόσθετη κρεβατοκάμαρα με θολωτή οροφή, η οποία συνδέεται με μια υπερυψωμένη βεράντα με θέα στο γύρω τοπίο. Στο εσωτερικό, οι χώροι έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με σπηλαιώδη καταφύγια, με λευκούς, γωνιακούς τοίχους που σχεδιάστηκαν επίσης να μοιάζουν με χώρους που έχουν λαξευθεί σε μονολιθικό βράχο.

«Τα χειροποίητα έπιπλα από σκυρόδεμα, μαύρη πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, σίδερο, βελούδο, πηλό και γυαλί τοποθετούνται επιμελώς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους», αναφέρει το στούντιο. «Κατά τη θερινή περίοδο και κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο, οι καλεσμένοι χρησιμοποιούν τις μικρές πισίνες νερού για να δροσιστούν στην περίμετρο του μονόλιθου, που περιβάλλεται από άγρια ​​αγκαθωτά μεσογειακά φυτά», συνέχισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments