Οδηγός

ΚΕΑΟ: Έσοδα “ανάσα” 500 εκατομμύρια

ΚΕΑΟ: Έσοδα “ανάσα” 500 εκατομμύρια

Πηγή Φωτογραφίας: Indicator.gr

ΚΕΑΟ: Μετά από μια διετία όπου το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ταλαιπωρήθηκε λόγω πανδημίας, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

Το ΚΕΑΟ κατάφερε να εισπράξει πάνω από 500 εκατ. ευρώ στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, δίνοντας «ανάσα» στον ΕΦΚΑ που αναζητά τρόπους για αύξηση των εσόδων. Μετά από μια διετία όπου το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ταλαιπωρήθηκε λόγω πανδημίας, εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Η αύξηση στα έσοδα προήλθε είτε μέσω ένταξης χρεών σε ρύθμιση και καταβολής των απαιτούμενων μηνιαίων  δόσεων, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές, είτε μέσω εξόφλησης του συνόλου του χρέους. Το συγκεκριμένο στοιχείο δίνει την πεποίθηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να αισιοδοξούν ότι μπορούν να πετύχουν εισπράξεις σημαντικά άνω του 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους.

Άλλωστε ο στόχος που έχει τεθεί είναι τα έσοδα του ΚΕΑΟ να ανέλθουν στο 1,19 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2022. Υπενθυμίζεται, ότι το ρεκόρ εισπράξεων έχει γίνει το 2019, με έσοδα που ανήλθαν στα 1,47 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται για άλλο ένα τρίμηνο η παράδοξη διαπίστωση ότι από το σύνολο του χρέους των 42,83 δισ. ευρώ, που έχει συσσωρευτεί στο ΚΕΑΟ, σχεδόν το 25%, δηλαδή 9,9 δισ. ευρώ το κατέχουν μόλις 2.313 οφειλέτες, που έχουν οφειλές 1 εκατ. ευρώ και άνω.

Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, έχουν καταλήξει στην εκτίμηση ότι περίπου 15 δισ. ευρώ, θεωρούνται ως μη εισπράξιμα. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι το συγκεκριμένο χρέος προέρχεται από επιχειρήσεις που έχουν βάλει «λουκέτο» εδώ και αρκετά χρόνια (π.χ. Ολυμπιακή Αεροπορία).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments