Διεθνή

Ουκρανία: Τι έδειξε η “γλώσσα του σώματος” Μακρόν και Ζελένσκι

Ουκρανία: Τι έδειξε η “γλώσσα του σώματος” Μακρόν και Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail/Reuters

Η στάση του Ουκρανού προέδρου, κάθε άλλο παρά "εγκάρδια" μπορεί να χαρακτηριστεί, άλλωστε αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό

Ο Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ιταλίας, βρέθηκε την Πέμπτη στο Κίεβο, αλλά οι δηλώσεις του, περί μή ταπείνωσης της Ρωσίας, εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά σκιά στις σχέσεις του Γάλλου προέδρου με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Η στάση του Ουκρανού προέδρου, κάθε άλλο παρά “εγκάρδια” μπορεί να χαρακτηριστεί, άλλωστε αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό.

Όμως, η προσπάθειά του να τραβήξει τον Πρόεδρο της Ουκρανίας σε μια φιλική προς τις δημοσίες σχέσεις αγκαλιά σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την περιοδεία δεν έγινε δεκτή με θέρμη.

Ο Ζελένσκι έμοιαζε σαν να προτιμούσε να πολεμά στα χαρακώματα του Σεβεροντόνετσκ όταν ο Γάλλος ηγέτης, ντυμένος άψογα με το σήμα κατατεθέν μπλε ναυτικό κοστούμι του, τύλιξε το χέρι του γύρω του, αγκαλιάζοντάς τον.

Και η εικόνα του ζευγαριού να δίνει τα χέρια νωρίτερα στην εκδήλωση φαινόταν εξίσου μονόπλευρη.

Ο Μακρόν χαμογέλασε στους δημοσιογράφους καθώς έσφιξε το χέρι του Ζελένσκι και πόζαρε για τους φακούς τους, αλλά ο ηγέτης της Ουκρανίας Τσόρτσιλ απλά κοιτούσε στο έδαφος, προφανώς δυσαρεστημένος με τη στάση του επισκέπτη του.

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε ανοιχτά τις τελευταίες εβδομάδες τον Μακρόν ότι δικαιολογεί τον Πούτιν, με τον οποίο ο Γάλλος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι έχει ισχυρή σχέση, και επέκρινε την κυβέρνησή του ότι δεν παρείχε αρκετά όπλα και υποστήριξη για να βοηθήσει την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Η συμπεριφορά του γύρω από τον Μακρόν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό με τον οποίο χαιρέτισε αξιωματούχους από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο -ιδιαίτερα τον Μπόρις Τζόνσον- οι οποίοι τήρησαν τις υποσχέσεις τους να παράσχουν μια ποικιλία όπλων και εκπαίδευσης στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. της ρωσικής επιθετικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments