Διεθνή

Πούτιν: Κυβερνοεπίθεση καθυστέρησε την ομιλία του Ρώσου Προέδρου

Πούτιν: Κυβερνοεπίθεση καθυστέρησε την ομιλία του Ρώσου Προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ταπεινώθηκε την Παρασκευή όταν μια κυβερνοεπίθεση τον ανάγκασε να καθυστερήσει μια βασική ομιλία σε ένα οικονομικό φόρουμ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ταπεινώθηκε την Παρασκευή όταν μια κυβερνοεπίθεση τον ανάγκασε να καθυστερήσει μια βασική ομιλία σε ένα οικονομικό φόρουμ που ονομάστηκε «Ρωσικό Νταβός».

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τη Dailymail, είπε ότι το Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης υπέστη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, αναγκάζοντας τον Ρώσο ηγέτη να καθυστερήσει μια προγραμματισμένη ομιλία κατά μία ώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε μια κλήση με δημοσιογράφους ότι οι ειδικοί εργάζονται για να επιλύσουν το πρόβλημα και ότι η κεντρική ομιλία του Πούτιν μεταφέρθηκε στις 3 μ.μ. (13:00 BST).

Το εμβληματικό οικονομικό φόρουμ της Ρωσίας ξεκίνησε την Τετάρτη, με συμμετέχοντες να περιλαμβάνουν εκπροσώπους των Ταλιμπάν και αυτονομιστικές αρχές από την ανατολική Ουκρανία. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι το Σάββατο.

Ο Πούτιν επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς με την Ασία και την Αφρική, αφού έστειλε στρατεύματα στη φιλοδυτική Ουκρανία τον Φεβρουάριο και η Δύση χτύπησε τη χώρα με καταστροφικές οικονομικές κυρώσεις.

Το ετήσιο φόρουμ (SPIEF), που συχνά αποκαλείται ρωσικό Νταβός, υπήρξε η κύρια βιτρίνα της χώρας για τους επενδυτές, προσελκύοντας παγκόσμιους ηγέτες και επιχειρηματικές ελίτ. Φέτος αναμένεται να παρευρεθούν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την Κίνα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και ορισμένες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

«Αξιωματούχοι από μη φιλικές χώρες δεν θα έρθουν», είπε ο κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, ενόψει του φόρουμ στη γενέτειρα του Ρώσου προέδρου, χρησιμοποιώντας έναν όρο για να περιγράψει κράτη που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στενός σύμμαχος της Μόσχας, αναμένεται να συμμετάσχει στο φόρουμ μέσω σύνδεσης βίντεο.

Όπως κάθε χρόνο, ο Πούτιν είχε προγραμματιστεί να μιλήσει στην ολομέλεια του φόρουμ την Παρασκευή, όπου θα επικεντρωθεί στο θέμα του «αθέμιτου» ανταγωνισμού, του εμπορίου και των κυρώσεων, ανέφερε το Κρεμλίνο. Αυτό καθυστέρησε από την κυβερνοεπίθεση.

Η επισιτιστική ασφάλεια αναμένεται να είναι ένα σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη μετά τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας και τις κυρώσεις που διέκοψαν τις παραδόσεις σιταριού και άλλων προϊόντων από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments