Διεθνή

Κίεβο: Έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία στα τέλη Αυγούστου

Κίεβο: Έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία στα τέλη Αυγούστου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κίεβο: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με αυτή της Ρωσίας περί τα τέλη του Αυγούστου

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με αυτή της Ρωσίας περί τα τέλη του Αυγούστου, αφού θα έχουν διεξαχθεί αντεπιθέσεις από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε αξιωματούχος, την ώρα που συνεχίζονται να μαίνονται μάχες στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία.

Η χώρα θα βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση τότε, προέβλεψε ο Νταβίντ Αραχάμια, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό κρατικό δίκτυο Φωνή της Αμερικής.

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο.

Στα τέλη Μαρτίου, το Κίεβο ανακοίνωνε πως θα δεχόταν να εγκαταλείψει την προσπάθειά του να ενταχθεί στο NATO, με αντάλλαγμα διεθνείς εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας.

Η Μόσχα απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση του γειτονικού κράτους και την εκχώρηση εδαφών, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών περιφερειών Ντoνιέτσκ και Λουγκάνσκ.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές ύδατα του ΝΑΤΟ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο παραβίασε δύο φορές τα ύδατα του ΝΑΤΟ με τη Δανία να το χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη ρωσική πρόκληση».

Ο στρατός της Δανίας ανακοίνωσε ότι μια ρωσική κορβέτα εισήλθε στα χωρικά ύδατα της,  τα ξημερώματα της Παρασκευής κοντά στο νησί Christiansoe στη Βαλτική Θάλασσα. Η Διοίκηση Άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Δανίας λέει ότι το πολεμικό πλοίο έφυγε, αφού το δανικό ναυτικό επικοινώνησε μέσω θαλάσσιου ασυρμάτου διπλής κατεύθυνσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Τζέπε Κόφοντ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής έχει κληθεί για να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό. «Έχει γνωστοποιηθεί με πολύ σαφείς όρους στον Ρώσο πρεσβευτή ότι αυτού του είδους η ενέργεια είναι εντελώς απαράδεκτη», ανέφερε ο Κόφοντ σε δήλωση. «Δεν θα δεχθούμε αυτού του είδους τις ρωσικές προκλήσεις».

Αργότερα έγραψε σε μια ανάρτηση στο Twitter: «Είναι μια εξαιρετικά ανεύθυνη, αγενής και εντελώς απαράδεκτη ρωσική πρόκληση. Αυτές οι τακτικές εκφοβισμού δεν λειτουργούν στη Δανία». Και ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με το hashtag WeAreNATO.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments