Πολιτική

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για τις εκλογές

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για τις εκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος για τις εκλογές, αλλά και για την δύσκολη επόμενη μέρα» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης

«Αν η χώρα μας συνεχίσει να πορεύεται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τότε μας περιμένουν εξαιρετικά δύσκολες μέρες» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και  βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.  Τονίζοντας παράλληλα ότι «η καταστροφή δεν είναι νομοτέλεια. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε την ακρίβεια με παρεμβάσεις που χτυπούν τον πυρήνα της: μείωση του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αναθεώρηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και αναστολή των ρευματοκοπών».

Αναφερόμενος στη Real στο διαφαινόμενο τέλος της αυξημένης εποπτείας για την χώρα μας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «συνιστά το αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο βήμα μετά την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια το 2018». «Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είμαστε επιπλέον περήφανοι γιατί η στρατηγική αυτή επιτυχία συνοδεύτηκε από τη μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους και τη δημοσιονομική σταθερότητα που συνοψίζεται στο περίφημο «μαξιλάρι» που κράτησε όρθια τη χώρα στην πανδημία», επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Το ζητούμενο τώρα είναι κατά πόσο το τέλος της αυξημένης εποπτείας θα σημάνει το οριστικό τέλος μίας δύσκολης εποχής. Δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση μας οδηγεί βήματα πίσω. Και ο κίνδυνος να βρεθούμε σε συνθήκες νέας οικονομικής ύφεσης και δημοσιονομικής ανισορροπίας είναι πλέον υπαρκτός», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Σε σχέση με την ένταση στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία γεωπολιτικής αστάθειας και με την επιθετικότητα της τουρκικής ηγεσίας συνεχώς να αυξάνεται, η κυβέρνηση πορεύεται σπασμωδικά και ενίοτε ανεύθυνα.Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος από την εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του αλλά και από τις δικές του ατλαντικές εμμονές, οδηγεί την Ελλάδα στο περιθώριο των γεωπολιτικών εξελίξεων και αποτυγχάνει να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος για τις εκλογές, αλλά και για την δύσκολη επόμενη μέρα» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα θα συμπυκνώνει τον ριζοσπαστικό ρεαλισμό που απαιτεί η εποχή μας: μετρήσιμους στόχους στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και την επίτευξη της δίκαιης πράσινης μετάβασης, αποφασιστικές τομές σε κλάδους όπως το χρηματοπιστωτικό σύστημα και η ενέργεια, ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμα πεδία όπως το δημογραφικό, η στεγαστική πολιτική και η στήριξη των νέων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments