Nέα της αγοράς

Κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει το 57% της αξίας του μέχρι στιγμής

Κρυπτονομίσματα: Το Bitcoin έχει χάσει το 57% της αξίας του μέχρι στιγμής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου - iNews

Κρυπτονομίσματα: Η πτώση της τιμής ακολουθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες του κλάδου

Σε μεγάλη νευρικότητα βρίσκεται ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων το πρωί της Δευτέρας καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλοι παράγοντες του κλάδου θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλη αναταραχή, εάν δεν περιοριστούν.

Το Bitcoin έχει χάσει το 57% της αξίας του μέχρι στιγμής φέτος και 37% αυτόν τον μήνα, πέφτοντας κάτω από τα 20.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020. Το επίπεδο αυτό έχει μεγάλη συμβολική σημασία, καθώς αντιστοιχεί στην κορύφωση του κύκλου του 2017.

Η πτώση της τιμής ακολουθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες του κλάδου, ενώ περαιτέρω μειώσεις θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο καθώς άλλοι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αναγκάζονται να πουλήσουν τις συμμετοχές τους για να καλύψουν απαιτήσεις και ζημίες.

Αναστολές αναλήψεων

Το hedge fund «Three Arrows Capital» που δραστηριοποιείται στα cryptos διερευνά τις επιλογές του, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και της διάσωσης από άλλη εταιρεία, δήλωσαν οι ιδρυτές του στη Wall Street Journal την Παρασκευή, την ίδια ημέρα που ο δανειστής κρυπτονομισμάτων Babel Finance με επίκεντρο την Ασία, δήλωσε ότι θα αναστείλει τις αναλήψεις.

Σε ανάλογη κίνηση δήλωσε ότι θα προβεί και η Celsius Network με έδρα τις ΗΠΑ. Πολλά από τα πρόσφατα προβλήματα του κλάδου μπορούν να αναχθούν στη θεαματική κατάρρευση του λεγόμενου stablecoin TerraUSD τον Μάιο.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν γύρω στα 20.000 δολάρια τη Δευτέρα, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ether ήταν στα 1.075 δολάρια, έχοντας πέσει κάτω από το συμβολικό επίπεδο των 1.000 δολαρίων το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments