Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πιθανή η 4η δόση και σε άτομα κάτω των 60 ετών – Συνεδρίαση της επιτροπής εμβολιασμού

Κορωνοϊός: Πιθανή η 4η δόση και σε άτομα κάτω των 60 ετών – Συνεδρίαση της επιτροπής εμβολιασμού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κορωνοϊός: Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στον επιστημονικό κόσμο

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση στον επιστημονικό κόσμο για αυτό τον τρόπο είναι πολύ πιθανό να επισπευσθούν ορισμένα μέτρα, που υπολόγιζαν να γίνουν από το Σεπτέμβριο.

Γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή εμβολιασμών θα συνεδριάσει αύριο [23/6] με το πρώτο θέμα στην ατζέντα τους να είναι το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης και σε άτομα κάτω των 60 ετών άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της επιτροπής προσανατολίζονται στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 50 και άνω σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πλεύρης: Δεν πιέζει η Όμικρον όπως η Δέλτα – Τι είπε για την 4η δόση εμβολίου

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ  και πως η επιδημιολογική εικόνα παρακολουθείται συνεχώς.

Για το αν η άρση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας έγινε νωρίτερα λόγω της έλευσης των τουριστών ο κ. Πλεύρης δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι «είμαστε η τελευταία χώρα της Ευρώπης που ήραμε τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι η άρση των μέτρων έχουν κάνει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και αυτές που δεν έχουν καμία εξάρτηση για τον τουρισμό.

Ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για τη χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου. Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας ο κορωνοϊός λειτουργεί πάντοτε με κύματα: «Παρακολουθούμε την πορεία του κάθε κύματος. Όπου υπήρχε κύμα στους θερινούς μήνες, κατά βάση ήταν πιο ήπιο, αλλά δεν είχε βαριές νοσηλείες», είπε σχετικά.

Μιλώντας για τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, ο κ. Πλεύρης αποκάλυψε ότι «βρισκόμαστε σε διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων εδώ σχεδόν και ένα χρόνο. Επομένως, το ΕΣΥ δεν πιέζεται από τον κορονοϊό και ούτε αναμένει ότι θα έχει τους θερινούς μήνες αύξηση στις νοσηλείες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments