Διεθνή

Πεσκόφ: “Αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης η Ρωσία”

Πεσκόφ: “Αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης η Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πεσκόφ: Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επέμεινε σήμερα Πέμπτη [23/6] ότι η Ρωσία είναι ένας πολύ αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε σήμερα Πέμπτη [23/6] ότι η Ρωσία είναι ένας πολύ αξιόπιστος ενεργειακός προμηθευτής της Ευρώπης και «εκπληρώνει αυστηρά όλες τις υποχρεώσεις της».

Υποστήριξε επίσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω της καθημερινής τηλεδιάσκεψης, ότι η Γερμανία έχει ενημερωθεί για τους «κύκλους συντήρησης» του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ο οποίος πρόκειται να συντηρηθεί από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου.

Οι ροές φυσικού αερίου μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 1 από τη Ρωσία προς τη Γερμανία έχουν μειωθεί. Η Ρωσία λέει ότι ένα τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε από τις κυρώσεις ανάγκασε την κρατική Gazprom να μειώσει τη ροή, ενώ η Ιταλία και η Γερμανία λένε ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα για να στείλει λιγότερο φυσικό αέριο.

Σημειώνεται ότι στη Σύνοδο Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μάριο Ντράγκι θα θέσουν εκ νέου αίτημα για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου.

G7: Προτάσεις για αύξηση πίεσης στη Ρωσία

Στη σύνοδο της Ομάδας των Επτά [G7] πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου, στα τέλη της εβδομάδας στη Γερμανία, θα παρουσιαστεί «ένα σύνολο χειροπιαστών προτάσεων για να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία και να επιδειχθεί η συλλογική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», δήλωσε χθες Τετάρτη [22/6] ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Το ζήτημα της ενέργειας, οι τιμές της οποίες εκρήγνυνται σε παγκόσμια κλίμακα, θα βρίσκεται στην «καρδιά των συζητήσεων» των ηγετών των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Καναδά, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύνοδο αυτή, όπως και η παγκόσμια οικονομική κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή. RADIO-FREE-EUROPE-G7-RUSSIA_11zon

Ακόμη, ο αξιωματούχος σημείωσε πως πέραν της Ρωσίας, στη σύνοδο της G7, όπως και σε αυτή του NATO που θα ακολουθήσει, αναμένεται να τονιστεί η ανησυχία των κρατών μελών για την Κίνα. Δεύτερος αξιωματούχος της αμερικανικής προεδρίας είπε πως η G7 θα συζητήσει τις κινεζικές «εξαναγκαστικές οικονομικές πρακτικές» που κατ’ αυτόν έχουν γίνει ακόμη πιο επιθετικές τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments