Διεθνή

Βρετανία : Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Τόρις, Όλιβερ Ντάουντεν

Βρετανία : Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Τόρις, Όλιβερ Ντάουντεν

Πηγή Φωτογραφίας: news.sky

Αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα ο Βρετανός πρωθυπουργός, καθώς μετά τη διπλή εκλογική ήττα που υπέστησαν οι Συντηρητικοί, παραιτήθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος

Ο Όλιβερ Ντάουντεν, ο πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε την Παρασκευή, λέγοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει κανονικά μετά από δύο συντριπτικές ήττες στις ενδιάμεσες εκλογές και ότι κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη.

“Οι χθεσινές ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές είναι οι τελευταίες σε μια σειρά πολύ κακών αποτελεσμάτων για το κόμμα μας. Οι υποστηρικτές μας είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι από τα πρόσφατα γεγονότα και συμμερίζομαι τα συναισθήματά τους”, ανέφερε ο Ντάουντεν σε επιστολή παραίτησής του προς τον Τζόνσον.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τις δουλειές μας ως συνήθως. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα ήταν σωστό να παραμείνω στην εξουσία.”

Το Συντηρητικό Κόμμα του Τζόνσον υπέστη οδυνηρές ήττες σε δυο τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις, ιδίως σε εκλογική περιφέρεια της νοτιοδυτικής Αγγλίας η οποία  αποτελούσε οχυρό των Τόρις για πάνω από έναν αιώνα.

Οι Συντηρητικοί έχασαν από τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες την έδρα στο Τίβερτον και Χόνιτον, η οποία ψηφίζει υπέρ των Τόρις από το 1997, όταν δημιουργήθηκε, με διαφορά μεγαλύτερη από 6.000 ψήφους.

Το Εργατικό Κόμμα κέρδισε την έδρα στο Γουέικφιλντ (βόρεια Αγγλία), παραδοσιακό προπύργιο του κόμματος το οποίο όμως είχε χάσει στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2019, στις οποίες είχαν σαρώσει οι Συντηρητικοί.

Οι συμπληρωματικές εκλογές στο Γουέικφιλντ προκλήθηκαν από την παραίτηση του βουλευτή Ιμράν Καν, ο οποίος καταδικάσθηκε σε 18μηνη φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση με θύμα 15χρονο έφηβο.

Η εκλογική περιφέρεια βρισκόταν στα χέρια των Εργατικών συνεχώς από το 1932 μέχρι το 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments