Nέα της αγοράς

Dimand: Επένδυση 25 εκατ. ευρώ από την Μαριάννα Λάτση και τον George Elliott

Dimand: Επένδυση 25 εκατ. ευρώ από την Μαριάννα Λάτση και τον George Elliott

Πηγή Φωτογραφίας: SkyscraperCity- Efsyn.gr

Dimand: Στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο ΧΑ η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση 6.538.100 νέων μετοχών.

Ως cornerstone επενδυτές Latsco Hellenic Holdings, το family office της Μαριάννας Λάτση και Orasis, το fund του George Elliott, θα επενδύσουν περί τα 25 εκατ. ευρώ στη Dimand αποκτώντας συνολικά το 8,92% της εταιρείας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ενώ η εταιρεία θα είναι πλέον εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο που ενέκρινε, χθες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, οι δύο cornerstone επενδυτές, Latsco και Orasis θα επενδύσουν 15 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, αποκτώντας ποσοστό 5,35% και 3,57% του μετοχικού κεφαλαίου της Dimand. Πρόκειται για το ¼ της έκδοσης.

Με βάση το κύριο σενάριο, μετά την ΑΜΚ και τη συμμετοχή των cornerstone επενδυτών, η μετοχική σύνθεση της Dimand θα είναι η εξής: Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, βασικός μέτοχος, θα κατέχει το 55,25% αντί 63,75% που έχει σήμερα, ο Παναγιώτης Παναγιωτίδης θα συμμετέχει με 6,5% από 7,5%, το ποσοστό του Νικόλαου Δήμτσα θα είναι 3,25% από 3,75%, το family office της Μαριάννας Λάτση θα κατέχει το 5,35%, το Orasis το 3,57%, το 1,74% στο προσωπικό της εταιρείας και το 24,34% θα έχει διατεθεί στο επενδυτικό κοινό.

Δημόσια εγγραφή

Στο πλαίσιο της εισαγωγής της στο ΧΑ η εταιρεία θα προχωρήσει στην έκδοση 6.538.100 νέων μετοχών. Από τις προαναφερόμενες μετοχές, όπως ανακοινώθηκε χθες, 6.213.00 θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και 325.000 μέσω ιδιωτικής τοποθέτηση

Οι μετοχές της Dimand θα διαπραγματεύονται στο ταμπλό από τις 6 Ιουλίου.

Που θα κατευθυνθούν τα προς άντληση κεφάλαια Το σύνολο των καθαρών εσόδων που θα έχει η Dimand, ύστερα από την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης, τοποθετείται σε 93 εκατ. ευρώ. Από αυτά:

– 50,89 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αποπληρωμή αλληλόχρεου λογαριασμού μεταξύ της Dimand και της Eurobank

– 28 εκατ. ευρώ θα οδηγηθούν στην χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης υφιστάμενων ακινήτων (συμπεριλαμβανομένων των υπογεγραμμένων συμβολαιογραφικών προσυμφώνων για την αγορά ακινήτου)

– 13,83 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της απόκτησης νέων ακινήτων.

– 7,6 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση δέκα υφιστάμενων έργων.

Χαρτοφυλάκιο 23 έργων

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο που αναπτύσσει και διαχειρίζεται ο όμιλος περιλαμβάνει 15 υπό εξέλιξη επενδυτικά έργα συνολικής ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης (GDV) κατά την ολοκλήρωση περίπου 497,6 εκατ. ευρώ και τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Από το ποσό αυτό περίπου 210,1 εκατ. ευρώ αφορούν κτίρια γραφείων, 233,3 εκατ. ευρώ κτίρια μικτών χρήσεων, 26,3 εκατ. ευρώ αφορούν ξενοδοχείο, και 27,9 εκατ. ευρώ αφορούν οικιστική ανάπτυξη και επιπλωμένα διαμερίσματα.

Επίσης, σχεδιάζει να αναπτύξει 8 επιπλέον επενδυτικά έργα, για 5 από τα οποία βρίσκεται σε ισχύ συμβολαιογραφικό προσύμφωνο απόκτησης ακινήτου.

Τα έργα αναπτύσσονται υπό τις 100% θυγατρικές εταιρείες:

– Lavax Μ.Α.Ε., η οποία έχει συνάψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου στην Αθήνα,

– Insignio Μ.Α.Ε., η οποία έχει προβεί σε αγορά ακινήτου στο Μαρούσι,

– ΚΑΛΛΙΓΑ Estate M.A.E., η οποία έχει προβεί σε αγορά ακινήτου στη Φιλοθέη,

– IQ Athens M.A.E., η οποία έχει υπογράψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά ακινήτου στον Βοτανικό – Ελαιώνα,

– Filma Μ.Α.Ε., η οποία έχει υπογράψει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά όμορων οριζοντίων ιδιοκτησιών στο ακίνητο/έργο «ΦΙΞ», και

– Nea Peramos Side Port M.A.E., Pefkor M.A.E., Dramar M.A.E., οι οποίες έχουν υπογράψει συμβολαιογραφικά προσύμφωνο (με δικαίωμα αυτοσύμβασης) για την αγορά ακινήτου στη Νέα Πέραμο Καβάλας, Νέα Πέραμο Αττικής και Δράμα, αντίστοιχα.

Τα επενδυτικά έργα αναμένεται να αναπτυχθούν με ίδια και δανειακά κεφάλαια σε αναλογία 25%-35% προς 75%-65% αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments