Τεχνολογία

Instagram: Δοκιμάζει βιντεοσέλφι για την επαλήθευση της ηλικίας των εφήβων

Instagram: Δοκιμάζει βιντεοσέλφι για την επαλήθευση της ηλικίας των εφήβων

Πηγή Φωτογραφίας: iStock - BBC

Το Instagram διερευνά νέους τρόπους για τους εφήβους να επαληθεύουν την ηλικία τους και να συμμορφώνονται με τους κανόνες της πλατφόρμας.

Η εφαρμογή που ανήκει στη Meta δοκιμάζει τις βιντεοσελίδες με λογισμικό ανάλυσης προσώπου ως μια νέα μέθοδο επαλήθευσης ηλικίας. Ορισμένοι χρήστες στο Instagram προσπαθούν να παρακάμψουν τον κανόνα ηλικίας 13+ επεξεργάζοντας την ημερομηνία γέννησής τους για να τους κάνουν να εμφανίζονται άνω των 18 ετών.

Ωστόσο, οι έφηβοι των ΗΠΑ που θα το επιχειρήσουν θα έχουν τώρα τρεις τρόπους για να επαληθεύσουν την ηλικία: να ανεβάσουν το αναγνωριστικό, να ζητήσουν από τρεις ενήλικες χρήστες να τους εγγυηθούν ή να τραβήξουν μια selfie βίντεο.

Η Meta λέει ότι ελπίζει οι νέες μέθοδοι να διασφαλίσουν ότι οι έφηβοι θα έχουν μια “εμπειρία κατάλληλη για την ηλικία” στο Instagram. Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για την ασφάλεια των εφήβων και των παιδιών στις πλατφόρμες του.

Το Ίδρυμα 5Rights, ένας οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εκστρατεία για την ασφάλεια των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, λέει ότι τέτοιες προσπάθειες έχουν «αργήσει πολύ».Σε γονείς και κηδεμόνες εφήβων χρηστών του Instagram δόθηκαν πρόσθετα εργαλεία για να επιβλέπουν την εμπειρία του παιδιού τους στο Instagram νωρίτερα αυτό το μήνα.

Βίντεο selfies και κοινωνικές εγγυήσεις

Το Instagram χρησιμοποιεί επί του παρόντος βίντεο selfies ως έναν τρόπο με τον οποίο οι κάτοχοι λογαριασμών μπορούν να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους εάν κλειδωθούν έξω από τον λογαριασμό τους. Η Meta έχει συνεργαστεί με τον βρετανικό πάροχο ψηφιακής ταυτοποίησης Yoti, του οποίου η τεχνολογία υπολογίζει την ηλικία αναλύοντας ανθρώπινα πρόσωπα και χαρακτηριστικά του προσώπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments