Οδηγός

Power Pass: Η διαδικασία βήμα βήμα για τα 600 ευρώ

Power Pass: Η διαδικασία βήμα βήμα για τα 600 ευρώ
Power Pass: Οι αναδρομικές επιδοτήσεις ξεκινούν από 18 έως 600 ευρώ.

Άνοιξε σήμερα, Σάββατο (25/6), η πλατφόρμα του “Power Pass” για αιτήσεις που αφορούν στην επιδότηση ρεύματος. Οι αναδρομικές επιδοτήσεις ξεκινούν από 18 έως 600 ευρώ. Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν πλέον όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως ΑΦΜ. H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση.

Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η οικονομική ενίσχυση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει έως και στο ποσό των 600 ευρώ.

Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Βήμα προς βήμα η διαδικασία υποβολής αίτησης

Κατά την υποβολή της αίτησης θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να επιλέξετε το ΑΦΜ για το οποίο θέλετε να κάνετε την αίτηση, από μια σχετική λίστα με τα εξαρτώμενα μέλη, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δήλωση του ΑΦΜ που έχει κάνει login και έχουν δηλωθεί με το ΑΦΜ τους
  • να ελέγξετε τα στοιχεία της Κύριας κατοικίας (Διεύθυνση, Αριθμός, ΤΚ, Αριθμός Παροχής), σύμφωνα με την πιο πρόσφατη φορολογική δήλωση
  • να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • να συμπληρώσετε το IBAN του προσωπικού τραπεζικού σας λογαριασμού ή λογαριασμού, που είστε συνδικαιούχος
  • να επιβεβαιώσετε την τράπεζα κατάθεσης

Ολόκληρη η διαδικασία:

1.    Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά. 2.    Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του. 3.    Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής). Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί: •    είτε να τα επιβεβαιώσει, •    είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (https://www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του. 4.    Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός. 5.    Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

Κατά τη διάρκεια περιόδου υποβολής των αιτήσεων, το φυσικό πρόσωπο θα μπορεί να συνδεθεί στο PowerPass, να κάνει τις κατάλληλες διορθώσεις στην πληροφορία της αίτησης, καθώς και να δηλώσει τη διεύθυνση κατοικίας για ένα μήνα ή ένα σύνολο μηνών για την κύρια κατοικία του ή την κατοικία των εξαρτώμενων τέκνων του που σπουδάζουν στο εσωτερικό, από την πλατφόρμα Δήλωσης Κύριας Κατοικίας για Powerpass.

Μετά την εκκαθάριση της αίτησης, το φυσικό πρόσωπο θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί στο PowerPass και να ενημερωθεί για την κατάσταση της αίτησης (αν εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε), όπως και για το χρηματικό ποσό που καταλογίστηκε τελικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments