Διεθνή

Τουρκία: Αστυνομικό μπλόκο και φέτος στην “παρέλαση υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης”

Τουρκία: Αστυνομικό μπλόκο και φέτος στην “παρέλαση υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης”

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Χιλιάδες άνθρωποι συνήθιζαν να παρακολουθούν τις πορείες Pride στην κύρια λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη στάση της για την ελευθερία LGBTQ+

Η τουρκική αστυνομία απαγόρευσε εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν για την ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή και συνέλαβε περισσότερους από 200 ανθρώπους, αφού οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν τη διεξαγωγή της πορείας και φέτος.

Χιλιάδες άνθρωποι συνήθιζαν να παρακολουθούν τις πορείες Pride στην κύρια λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει σκληρύνει τη στάση της για την ελευθερία LGBTQ+.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά η εχθρότητα εναντίον της είναι ευρέως διαδεδομένη και η αστυνομική καταστολή των παρελάσεων είναι όλο και πιο σκληρή με τα χρόνια.

Την Κυριακή, η αστυνομία εμπόδισε την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ και απέκλεισε πολλούς δρόμους στην κοντινή συνοικία Τζιχανγκίρ, όπου οι άνθρωποι προσπάθησαν να συγκεντρωθούν. Έκλεισαν επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή.

Οι τοπικές αρχές στην περιοχή Beyoglu απαγόρευσαν όλες τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Υπερηφάνειας μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δημόσιες αναταραχές λόγω των ευαισθησιών της κοινωνίας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κωνσταντινούπολης είπε ότι οι ειρηνικές διαδηλώσεις δεν μπορούν να απαγορευθούν.

Μικρές ομάδες ανθρώπων που έφεραν σημαίες με ουράνιο τόξο και τρανς συγκεντρώθηκαν για λίγο όπου μπορούσαν την Κυριακή και φώναξαν συνθήματα προτού η αστυνομία τους διαλύσει και τους κυνηγήσει στους δρόμους, κρατώντας μερικούς βίαια.

«Οι διακρίσεις είναι έγκλημα, το ουράνιο τόξο όχι», φώναζε μια ομάδα, ενώ κάποιες άλλες διάβασαν δηλώσεις για να τιμήσουν την εβδομάδα υπερηφάνειας.

Πέρυσι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού χαρακτήρισε ορισμένους φοιτητές ως «LGBT αποκλίνοντες», ενώ ο Ερντογάν επαίνεσε τη νεολαία του κόμματός του ότι δεν είναι «LGBT νέοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments