Διεθνή

Νέο «χαστούκι» από τις ΗΠΑ στη Ρωσία – Δείτε τις 4+1 νέες κυρώσεις στον Πούτιν

Νέο «χαστούκι» από τις ΗΠΑ στη Ρωσία – Δείτε τις 4+1 νέες κυρώσεις στον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον αφήνει να εννοηθεί σε όλους τους τόνους, ότι η ομάδα G7 των πλούσιων εθνών θα εκδώσει δήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων νέων δεσμεύσεων για κυρώσεις.

Νέο διπλωματικό και οικονομικό «χαστούκι» από τιςΗνωμένες Πολιτείες καθώς όπως δήλωσαν σήμερα Δευτέρα σε άμεση συνεργασία με τους συμμάχους του G7, έχουν ήδη προετοιμάσει για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία

Παράλληλα, η Ουάσιγκτον αφήνει να εννοηθεί σε όλους τους τόνους, ότι η ομάδα G7 των πλούσιων εθνών θα εκδώσει δήλωση υποστήριξης προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων νέων δεσμεύσεων για κυρώσεις, ενώ τονίζει σε κάθε ευκαιρία, ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες άτομα και οντότητες, θα βάλουν στο στόχαστρο εταιρείες σε πολλές χώρες και θα επιβάλλουν δασμούς σε εκατοντάδες προϊόντα της Ρωσίας.

4+1 νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Στρατιωτική παραγωγή και αλυσίδες εφοδιασμού

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στοχοποιήσουν τις ρωσικές αμυντικές αλυσίδες εφοδιασμού επιβάλλοντας κυρώσεις αποκλεισμού σε μεγάλες κρατικές αμυντικές επιχειρήσεις και οντότητες και ιδιώτες που σχετίζονται με την άμυνα. Οι ηγέτες της G7 θα ευθυγραμμιστούν και θα επεκτείνουν τις κυρώσεις για να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε βασικές βιομηχανικές εισροές, υπηρεσίες και τεχνολογίες, ιδιαίτερα εκείνες που υποστηρίζουν τη βιομηχανική βάση εξοπλισμών και τον τεχνολογικό της τομέα.

Δασμοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν υψηλότερους δασμούς σε περισσότερες από 570 ομάδες ρωσικών προϊόντων αξίας περίπου 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία. Ο Μπάιντεν και άλλοι ηγέτες της G7 θα αναζητήσουν το θεσμικό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν τα έσοδα που συγκεντρώνονται από τους νέους δασμούς σε ρωσικά προϊόντα για να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Παγκόσμια Αγορά και Χρυσός

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκδώσουν απόφαση με την οποία θα απαγορεύουν την εισαγωγή νέου ρωσικού χρυσού στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που θα εμποδίσει τη ρωσική συμμετοχή στην επίσημη αγορά χρυσού. Οι ηγέτες της G7 θα δεσμευτούν επίσης να συνεχίσουν να στοχεύουν τις προσπάθειες εκείνων που εμπλέκονται στην παράκαμψη των κυρώσεων. Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα λάβει επίσης την πρώτη του δράση κατά των εταιρειών που εμπλέκονται σε δραστηριότητες που βοηθούν τη Ρωσία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις προσθέτοντας αρκετές εταιρείες σε όλο τον κόσμο στη λίστα οντοτήτων του.

Αυτό θα απαγορεύσει σε αυτές τις εταιρείες να αγοράζουν προϊόντα και τεχνολογίες κατασκευής ΗΠΑ, όπως ημιαγωγούς. Η Ουάσιγκτον θα εφαρμόσει κυρώσεις αποκλεισμού σε άτομα που εμπλέκονται στη βοήθεια της Ρωσίας να αποφύγει τις κυρώσεις και θα ειδοποιήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να συμβάλουν στον εντοπισμό πιθανών παραβιάσεων των ελέγχων εξαγωγών.

Καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Οι ηγέτες της G7 θα αποφασίσουν να επιβάλουν κυρώσεις σε όσους κρίνονται υπεύθυνοι για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εφαρμόσουν κυρώσεις αποκλεισμού σε ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία, ρωσικές στρατιωτικές μονάδες που εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανώτερους αξιωματούχους που έχουν εγκατασταθεί από τη Ρωσία σε περιοχές που πολιορκούνται ή κρατούνται από τις ρωσικές δυνάμεις. Οι περιορισμοί στην έκδοση βίζας θα στοχεύουν περίπου 500 αξιωματούχους για παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας ή καταστολή της διαφωνίας στη Ρωσία.

Δημοσιονομική στήριξη

Η G7 θα δεσμευτεί να βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις βραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές ελλείψεις της, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ηγέτες θα αναλάβουν επίσης μακροπρόθεσμη δέσμευση για την ασφάλεια να παρέχουν στην Ουκρανία οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments