Αθλητισμός

Wimbledon 2022: Άνετη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη

Wimbledon 2022: Άνετη πρεμιέρα για τη Σάκκαρη

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Wimbledon 2022: Δυναμικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της 25χρονης Αυστραλής Ζόι Χάιβς με 2-0 σετ [6-1, 6-4] σε 78 λεπτά

Δυναμικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Wimbledon η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της 25χρονης Αυστραλής Ζόι Χάιβς με 2-0 σετ [6-1, 6-4] σε 78 λεπτά. Πλέον περιμένει την αντίπαλο της από το ζευγάρι Βικτόρια Τόμοβα και την Ντάρια Σάβιλ.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Μαρίας, ωστόσο, ήταν εντυπωσιακό, πέτυχε μπρέικ με μηδέν μόλις στο πρώτο γκέιμ και από εκεί και πέρα δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει το πρώτο σετ χάνοντας μόνο ένα γκέιμ. Έστω και αν έβαλε μέσα μόνο το 31% των πρώτων σερβίς, αφού ήταν πολύ αποτελεσματική πίσω από το δεύτερο (9/11).

Στο δεύτερο σετ η Χάιβς άρχισε να αποβάλλει το άγχος της και παρόλο που δέχτηκε ξανά νωρίς το μπρέικ, είχε την άμεση απάντηση και έμεινε «ζωντανή». Όχι, βέβαια, για πολύ, καθώς η Μαρία πέτυχε ένα ακόμα μπρέικ (εκμεταλλευόμενη το πέμπτο μπρέικ πόιντ της στο γκέιμ) και πέρασε μπροστά με 3-1.

Είχε και ματς πόιντ στο 5-2, αλλά η Χάιβς όχι μόνο στάθηκε όρθια, αλλά «έσπασε» τη συνέχεια τη Σάκκαρη, για να κάνει το 5-4. Όλα, ωστόσο, ήταν ακόμα στο χέρι της Μαρίας, που ανέβασε ταχύτητα στο επόμενο γκέιμ και έκλεισε τον αγώνα στο τρίτο ματς πόιντ της.

Στον δεύτερο γύρο πέρασε και η φορμαρισμένη Γέλενα Οσταπένκο, που άφησε εκτός με 6-4, 6-4 την Οσέαν Ντοντέν και έκλεισε ραντεβού με τη Γιανίνα Βικμάγερ. Η πολύπειρη Βελγίδα απέκλεισε με 6-4, 6-2 τη Λιν Ζου.

Στους άνδρες, τέλος, η ατυχία χτύπησε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που τραυματίστηκε στο δεύτερο σετ του αγώνα με τον Στιβ Τζόνσον και αναγκάστηκε να αποσυρθεί στο 5-2, 4-6. Ο Αμερικανός θα συναντήσει στη συνέχεια Ράιαν Πένιστον ή Χένρι Λάακσόνεν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments