Διεθνή

Ερντογάν: Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στον Μπάιντεν

Ερντογάν: Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με το βλέμμα στον Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: bankingnews

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του
Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο Τούρκος πρόεδρος κι όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, λίγο πριν “πετάξει” για Ισπανία έκανε δηλώσεις, αποκαλύπτοντας πως είχε συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο κι αν χρειαστεί θα συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ενώ προανήγγειλε τετραμερή συνάντηση για το θέμα της ένταξης Σουηδίας – Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Η δήλωση του Προέδρου Ερντογάν έχει ως εξής:

Στη δήλωση του ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζει ορόσημο την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται την κρίσιμη περίοδο του πολέμου στην Ουκρανία, όπως ανέφερε. 

Όσον αφορά στο θέμα της ένταξης Σουηδίας και Φινλαδίας, ο Ερντογάν είπε πως η διαδικασία μετά τις αιτήσεις θα είναι ένα από τα κύρια θέματα της συνόδου κορυφής και πρόσθεσε “τονίζουμε την προσδοκία μας ότι οποιαδήποτε επέκταση του PKK, που απείλησε εξαρχής τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας και θα αποτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία σε αυτές τις χώρες. Θα πραγματοποιήσουμε μια τετραμερή σύνοδο κορυφής με τον Σουηδό πρωθυπουργό και τον Φινλανδό Πρόεδρο. Μιλήσαμε με τον Μπάιντεν σήμερα το πρωί. Αν χρειαστεί θα συναντηθούμε και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ”, κατέληξε ο Τούρος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Αμερικανός πρόεδρος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Νέα Υόρκη ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments