Αθλητισμός

Εθνική πόλο: Φουλ για μετάλλιο για τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Εθνική πόλο: Φουλ για μετάλλιο για τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Πηγή Φωτογραφίας: WVNews

Εθνική πόλο: Πιάνοντας τρομερή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα στην άμυνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 16-11 των ΗΠΑ στον προημιτελικό

Ούτε η απώλεια του Μάνου Ζερδεβά με πρόβλημα τραυματισμού, ούτε η αμυντική «κατάρρευση» της δεύτερης περιόδου, στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την πορεία της εθνικής πόλο ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Πιάνοντας τρομερή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, ιδιαίτερα στην άμυνα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε 16-11 των ΗΠΑ στον προημιτελικό, εξασφάλισε για πέμπτη φορά στην ιστορία του θέση στην τετράδα και πλέον χρειάζεται μία νίκη σε δύο ματς για να ανέβει στο βάθρο, αρχής γενομένης από τον ημιτελικό της Παρασκευής [1/7], απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Ουγγαρία-Ιταλία.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη «γαλανόλευκη» να πετάει… φωτιές επιθετικά. Ο Γενηδουνιάς με 2/3 σουτ έδωσε ένα γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα, με τους παίκτες των ΗΠΑ αντιδρούν και τον Αργυρόπουλο να δίνει εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην Εθνική στο τέλος της πρώτης περιόδου (3-1).

Η δεύτερη περίοδος επεφύλασσε ένα απρόοπτο για την Εθνική, καθώς ο Μανώλης Ζερδεβάς ένιωσε έναν πόνο στο αριστερό χέρι με αποτέλεσμα να πάει στον πάγκο και στη θέση να μπει ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος. Το γεγονός αυτό επηρέασε τους παίκτες με τις ΗΠΑ να το εκμεταλλεύονται στο μέγιστο και να ισοφαρίζουν (4-4). Βέβαιά, οι Έλληνες πολίστες είχαν τις απαντήσεις σε κάθε τέρμα των Αμερικανών, με το ημίχρονο να τελειώνει με σκορ 7-7, με τη δεύτερη περίοδο να είναι η πιο παραγωγική στην αναμέτρηση με 10 γκολ.

Στην επανάληψη η Ελλάδα μπήκε πιο δυνατά! Τα μπλοκ που δεν λειτουργούσαν στο δεύτερο οκτάλεπτο βελτιώθηκαν, με τα γκολ να έρχονται και το προβάδισμα της «γαλανόλευκης» να διευρύνεται στα τρία γκολ. Σημαντικό να σημειωθεί πως η Ελλάδα στο τρίτο οκτάλεπτο δεν δέχθηκε γκολ.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου προσπάθησαν να διευρύνουν το υπέρ τους προβάδισμα, φτάνοντας τη διαφορά στα 5 τέρματα (13-8 και 14-9). Οι παίκτες των ΗΠΑ, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν στο επιθετικό… κύμα της ελληνικής ομάδα, προσπάθησαν να ακολουθήσουν στο σκορ. Το τελικό 16-11 διαμορφώθηκε από τον Άγγελο Βλαχόπουλο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments