Ελλάδα

F-35: Η Αθήνα προχωρά στην αγορά τους – Επίσημο αίτημα στην Ουάσιγκτον για ένταξη στο πρόγραμμα

F-35: Η Αθήνα προχωρά στην αγορά τους – Επίσημο αίτημα στην Ουάσιγκτον για ένταξη στο πρόγραμμα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

F-35: Το βράδυ της Τετάρτης [29/6] υπογράφθηκε το επίσημο αίτημα στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για την απόκτηση των F35

Το βράδυ της Τετάρτης [29/6] υπογράφθηκε το επίσημο αίτημα στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, για την απόκτηση των F35. Μάλιστα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλθούν τα έγγραφα και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η Ελλάδα ζητά να δεσμευτούν 20 αεροσκάφη F35, όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός, και άλλα 20 υπό αίρεση.

Μάλιστα, οι διαδικασίες θα επιταχυνθούν καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να συζητήσουν το αίτημα αυτό.

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την απόκτηση αεροσκαφών F-35, είχε γνωστοποιήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση προ μηνός με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.

Είχε προηγηθεί στις 23 Νοεμβρίου η επίσημη παρουσίαση του F-35 σε Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), από αντιπροσωπεία της κατασκευάστριας εταιρείας Lockheed Martin, οι οποίοι ενημέρωσαν για την πορεία του προγράμματος των F-35 και για τις δυνατότητες ένταξης της Ελλάδας σε αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments