Focus

Rita Moreno: Η κρυφή άμβλωση που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της

Rita Moreno: Η κρυφή άμβλωση που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της

Πηγή Φωτογραφίας: NBC News

Rita Moreno: Στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α που ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα στις αμβλώσεις, η βετεράνος ηθοποιός του Hollywood μοιράζεται την ιστορία της για να αφυπνίσει.

Αναβρασμός επικρατεί στις Η.Π.Α. μετά την ακύρωση της απόφασης – ορόσημο “Roe v. Wade” του 1973 που εξασφάλιζε τις γυναίκες το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη αρχίσει να διατυπώνονται με σφοδρότητα δημοσίως ενώ προοδευτικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του θεάματος, έχουν βγει μπροστά καλώντας σε δράση. Μία απ’ αυτές, η Rita Moreno, η 90χρονη βετεράνος του Hollywood, που θέλησε να επισημάνει την τραγικότητα αυτής της απόφασης μεταφέροντας στο κοινό τη δική της προσωπική εμπειρία από μία παράνομη άμβλωση, την εποχή πριν από τη “Roe v. Wade”.

View this post on Instagram

A post shared by Rita Moreno (@theritamoreno)

Μιλώντας στο Variety, η βραβευμένη με Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στο θρυλικό μιούζικαλ West Side Story Moreno θυμήθηκε την εποχή που έμεινε έγκυος από τον Marlon Brando, με τον οποίο βρισκόταν σε on-off σχέση από το 1954 έως το 1962.

Τότε οι αμβλώσεις ήταν ακόμα παράνομες σχεδόν στο σύνολο των Η.Π.Α

“Ο Marlon βρήκε έναν γιατρό μέσω κάποιων φίλων. Ήταν πραγματικά γιατρός σε αντίθεση μ’ αυτούς που μπορούσες να βρεις σε σκοτεινά σοκάκια. Ο Marlon τον πλήρωσε 500 δολάρια”, θυμάται η Moreno. Γυρίζοντας, ωστόσο, σπίτι της μετά την επίσκεψη στον γιατρό, άρχισε να αιμορραγεί. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο γιατρός είχε αφήσει τη διαδικασία της άμβλωσης ανολοκλήρωτη. “Ο Marlon με πήγε στο νοσοκομείο. Απ’ ο,τι μου είπαν είχα εξωμήτρια κύηση. Στην πραγματικότητα ο γιατρός δεν είχε κάνει τίποτα, πέρα από το να μου προκαλέσει αιμορραγία. Με άλλα λόγια, δεν το έκανε σωστά. Τότε δεν το ήξερα, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Ήταν ένα μπάχαλο! Ένα πολύ επικίνδυνο μπάχαλο!

View this post on Instagram

A post shared by Rita Moreno (@theritamoreno)

Φτάνοντας στη σημερινή απόφαση, η ηθοποιός σχολίασε:

“Βλέπω αυτά που συμβαίνουν τώρα και επιστρέφω στα σκοτεινά σοκάκια. Είμαι αγχωμένη και τρομοκρατημένη μ’ αυτά που συμβαίνουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι απ’ αυτούς τους ανθρώπους μας λένε τι να κάνουμε με το σώμα μας”, ενώ θυμάται πώς είχε νιώσει με τη απόφαση “Roe v. Wade”: “Είχα κατενθουσιαστεί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments