Αθλητισμός

ΕΣΑΚΕ: Πήραν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα ΑΕΚ και Άρης

ΕΣΑΚΕ: Πήραν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα ΑΕΚ και Άρης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΕΣΑΚΕ: Άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Basket League πήραν ΑΕΚ και Άρης, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης.

Άδεια συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα της Basket League πήραν ΑΕΚ και Άρης, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης.

Έτσι, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στο επερχόμενο πρωτάθλημα στις δύο ιστορικές ομάδες, ενώ δεν γίνεται αναφορά για τις περιπτώσεις του Απόλλωνα Πάτρας και της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έκανε δεκτή την εισήγηση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με την πλήρωση από την ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014 και την ΑΡΗΣ 2003 ΚΑΕ των κριτηρίων και των προϋποθέσεων του Κανονισμού του άρθρου 105 παρ. 4 του ν. 2725/1999 για την απόκτηση δικαιώματος συμμετοχής στο Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και χορήγησε στις ανωτέρω ΚΑΕ δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα».

Basket League: Έκτακτο Δ.Σ. της ΕΟΚ για την παράταση στην αδειοδότηση του ΕΣΑΚΕ

O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, είπε στον εκπρόσωπο της ΕΟΚ ότι ο Σύνδεσμος είναι ο μοναδικός αρμόδιος για την αδειοδότηση των ομάδων. Έτσι, η ομοσπονδία συγκάλεσε για αύριο το πρωί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να πάρει αποφάσεις για το θέμα της παράτασης.

Στο μεταξύ, οι ομάδες της Basket League αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος και να αρχίσουν άμεσα συζητήσεις με την ΕΡΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments