Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: «Στην Άγκυρα σάρωνε, στη Μαδρίτη σιώπησε» – Πώς σχολιάζουν τη στάση Ερντογάν

Τουρκικά ΜΜΕ: «Στην Άγκυρα σάρωνε, στη Μαδρίτη σιώπησε» – Πώς σχολιάζουν τη στάση Ερντογάν
Πυρά και από την τουρκική αντιπολίτευση που "βλέπει" μέχρι και "κουμπαριά" του Σουλτάνου με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το "Μητσοτάκης γιοκ"

Μοιρασμένος στα δύο ο τουρκικός Τύπος, για την παρουσία Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, με τα φιλοκυβερνητικά μέσα να γράφουν διθυραμβικά σχόλια και τα αντιπολιτευόμενα να αφήνουν αιχμές…για την παντελή έλλειψη αναφοράς στα ελληνοτοουρκικά

Χουριέτ και Σαμπάχ υποδέχθηκαν “θερμά” τη στάση του Τούρκου Προέδρου με πρωτοσέλιδους τίτλους, «Η Τουρκία νίκησε» και «ο Ερντογάν επιστρέφει σπίτι του θριαμβευτής», αντίστοιχα.

Στον αντίποδα η εφημερίδα Τζουμχουριέτ κατακεραυνώνει τον Ερντογάν γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της «Στην Άγκυρα σάρωνε, στη Μαδρίτη σιώπησε».

Η εφημερίδα χρεώνει στον Ερντογάν την αλλαγή στάσης απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα οι Τούρκοι κάτω από τον κεντρικό τίτλο τονίζουν τις κωλοτούμπες που έχει κάνει ο Ερντογάν τα χρόνια της διακυβέρνησής του.

Και όπως είναι αναμενόμενο σχολιάζεται ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση και η στάση του κ. Ερντογάν απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό με τον οποίο έχει όπως πει διακόψει τις επαφές…

Όπως μεταδίδει, ο ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ δήλωσε: «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δήλωνε ‘για μένα πλέον δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης‘, ‘δεν θα ξανασυναντηθώ με τον Μητσοτάκη’, αν όμως κρίνουμε από τις απότομες αλλαγές του, τις ‘αναστροφές’ τις οποίες κάνει, τότε δεν πρέπει να απορήσουμε αν τον επόμενο μήνα ο ίδιος ο Ερντογάν γίνει κουμπάρος σε γαμήλια τελετή του Μητσοτάκη. Εκεί που φτάσαμε δεν έχει καμία αξία η κάθε κουβέντα που λέει!».

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Άγκυρα και μετά τις κινήσεις της Ελλάδας για την απόκτηση 20+20 F-35 από τις ΗΠΑ, όπως αποτυπώνεται στον τουρκικό Τύπο.

Οι σημερινές εφημερίδες, αναφέρουν ότι η Ελλάδα επιχειρεί να αλλάξει τις ισορροπίες με την απόκτηση των γαλλικών Rafale και των αμερικανικών F-35.

Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στη συνάντηση του Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο, κατά την οποία, όπως αναφέρεται, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο ήρεμα νερά στο Αιγαίο και σταθερότητα στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν ζήτησε αγορά και εκσυγχρονισμό των F-16 και πήρε απάντηση από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι θα προσπαθήσει για το θέμα, του υπενθύμισε όμως ότι η απόφαση περνά από το αμερικανικό Κογκρέσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments