Πολιτική

Ερντογάν: “Μητσοτάκης γιοκ” και στη Σύνοδο του NATO “μέχρι οι Έλληνες να συνέλθουν”

Ερντογάν: “Μητσοτάκης γιοκ” και στη Σύνοδο του NATO “μέχρι οι Έλληνες να συνέλθουν”
Ο Τούρκος πρόεδρος προσβλέπει μόνο σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, χωρίς να αποσαφηνίζει τι θα γίνει με Σουηδία και Φινλανδία

Ο Τούρκος πρόεδρος πείσμωσε και αρνείται να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, παρά το γεγονός ότι θα βρίσκονται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ είπε αναφορικά με μια πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν θα συναντηθεί μέχρι οι Έλληνες να “να συνέρθουν”.

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Φινλανδία και η Σουηδία πρέπει να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Τουρκίας και να δώσουν όχι μόνο λόγια αλλά και αποτελέσματα εάν θέλουν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία έχει μπλοκάρει τις προτάσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στη συμμαχία, κατηγορώντας τις ότι υποστηρίζουν ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες. Οι πλευρές είχαν συνομιλίες για να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές ανησυχίες, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments