Διεθνή

Γαλλία: Στα “σκαριά” ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου

Γαλλία: Στα “σκαριά” ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μακρόν προσδιορίζεται για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας

Ένας αναμενόμενος ανασχηματισμός της γαλλικής κυβέρνησης μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο κοινοβούλιο μπορεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη, δήλωσε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείσα στην τηλεόραση LCI εάν αυτό είχε προγραμματιστεί εκείνες τις μέρες, η Ολίβια Γκρεγκουάρ είπε: «Μπορούμε να το φανταστούμε».

Ο Μακρόν, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος τον Απρίλιο, έχασε τον έλεγχο του κοινοβουλίου στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα – που σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να “περάσει” τα σχέδια της κυβέρνησης.

Επιπλέον, τρεις υπουργοί έχασαν τη βουλευτική έδρα τους, πράγμα που σημαίνει ότι, σύμφωνα με μια άγραφη αλλά καθιερωμένη σύμβαση, πρέπει να παραιτηθούν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο RTL, τουλάχιστον τέσσερις νέοι υπουργοί θα διοριστούν στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Η πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν, που είναι υπεύθυνη για την κυβέρνηση από την επανεκλογή του Μακρόν, πρόκειται να παραδώσει τη δήλωση γενικής πολιτικής της στο κοινοβούλιο την επόμενη Τετάρτη, πρώτα στην Κάτω Βουλή κι εν συνεχεία στη Γερουσία.

“Θα γίνει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα”, είπε η Γκρεγκουάρ, προσθέτοντας ότι ένα νομοσχέδιο που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments