Διεθνή

Αυστραλία: Έκτακτη βοήθεια 100 εκ. δολαρίων σε Ουκρανία

Αυστραλία: Έκτακτη βοήθεια 100 εκ. δολαρίων σε Ουκρανία
Αυστραλία:  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έκτακτης και πρώτης από Αυστραλό Πρωθυπουργό επίσκεψη στο ουκρανικό έδαφος, ο Α. Αλμπανέζε είχε συνάντηση στο Κίεβο με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Την Ουκρανία επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε, παρέχοντας πακέτο βοήθειας και εκφράζοντας την πλήρη πολιτική συμπαράστασή του στον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έκτακτης και πρώτης από Αυστραλό Πρωθυπουργό επίσκεψη στο ουκρανικό έδαφος, ο Α. Αλμπανέζε είχε συνάντηση στο Κίεβο με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας και Πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Αλμπανέζε επισκέφθηκε το Ιρπίν και την Μπούχα και έκανε λόγο για «εγκλήματα πολέμου», τα οποία διαπράχθηκαν από τον ρωσικό στρατό. Αποφάσισε την παροχή πακέτου βοηθείας ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα προχωρήσει στην παροχή νέας δέσμης βοήθειας προς την Ουκρανία. Το εν λόγω πακέτο αποτελείται από 34 τεθωρακισμένα οχήματα και από drones. Με το πακέτο αυτό η έως τώρα αυστραλιανή βοήθεια αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας προχώρησε σε κυρώσεις εναντίον Ρώσων ολιγαρχών και υπουργών, και ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις εισαγωγές χρυσού από την Ρωσία στη χώρα του, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ουκρανική επίθεση για όσο χρονικό διάστημα αυτό χρειαστεί στο μέλλον.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας έλαβε χώρα ύστερα από συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και μετά από τη συμμετοχή του στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Ο Α. Αλμπανέζε τόνισε, τέλος, ότι η χώρα του βρίσκεται πολύ κοντά στο να επαναλειτουργήσει την πρεσβεία της στην Ουκρανία, κατά τα παράδειγμα και άλλων χωρών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments