Οικονομία

Ακρίβεια μέτρα κυβέρνησης: «Ανοιχτό παράθυρο» για επιπλέον στήριξη σε καύσιμα και ρεύμα

Ακρίβεια μέτρα κυβέρνησης: «Ανοιχτό παράθυρο» για επιπλέον στήριξη σε καύσιμα και ρεύμα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ακρίβεια μέτρα κυβέρνησης: Στο τραπέζι βρίσκεται πλέον η επιπλέον στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης σε καύσιμα και ρεύμα

Στο τραπέζι βρίσκεται πλέον η επιπλέον στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης σε καύσιμα και ρεύμα καθώς η κρίση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης ενώ για την εικόνα της οικονομίας σχολίασε πως είναι καλή και ότι τα μέτρα στήριξης που έχουν δοθεί ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ.

«Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζω ότι, και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα. Αν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν», είπε σχολιάζοντας τις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των φόρων και υπενθύμισε πως «τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος».

Για τα νέα μέτρα

Εντός Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν τα ποσά του Power Pass, για τις αυξήσεις από τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα Δεκεμβρίου – Μαΐου. Προς τα τέλη του μήνα θα ανοίξει και η πλατφόρμα Fuel Pass 2, για την επιδότηση καυσίμων κίνησης.

Οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος θα πρέπει μέχρι τις 10 Ιουλίου να ανακοινώσουν τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα τιμολόγια δεν θα περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής και θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου.

Στην τελική ευθεία travel pass και τουρισμός για όλους σε χιλιάδες δικαιούχους

Ακόμη πιο οικονομικές διακοπές αναμένεται να δώσει το υπουργείο Τουρισμού σε χιλιάδες δικαιούχους μέσω των προγραμμάτων “Τουρισμός για όλους” καθώς και του travel pass. Το travel pass θα δώσει επιδότηση 150 ευρώ ενώ το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” παρέχει φθηνότερη διαμονή σε όσους το επιλέξουν για τις διακοπές τους.

Πως θα δοθεί το travel pass στους δικαιούχους

  • Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass. Δεν αναμένεται να είναι εφικτή η εναλλακτική της απευθείας πίστωσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:

  • Aτομικό εισόδημα μονοπρόσωπου νοικοκυριού: έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments