Διεθνή

Ισραήλ: Στροφή υπέρ Ουκρανίας

Ισραήλ: Στροφή υπέρ Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: telesurenglish//economictimes

 Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, κατάργησε το διάταγμα που στερούσε από τους Ουκρανούς το δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα στη χώρα

Ως σαφή μετατόπιση προς την πλευρά της Ουκρανίας εκλαμβάνεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο χωρίς βίζα σε Ουκρανούς πολίτες στη χώρα, μετά από μια περίοδο διακριτικά φιλοουκρανικής στάσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, αποφασίζοντας ως Ανώτατο Δικαστήριο Δικαιοσύνης, κατάργησε το διάταγμα της ισραηλινής υπουργού Εσωτερικών που στερούσε από τους Ουκρανούς το δικαίωμα εισόδου χωρίς βίζα στο Ισραήλ.

Η απόφαση αυτή χαιρετίσθηκε θερμά από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και από τις ουκρανικές αρχές εν γένει. Ο ίδιος ο Ζελένσκι δήλωσε μάλιστα σχετικά με την εν λόγω δικαστική απόφαση:  «Εκτιμώ την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κράτους του Ισραήλ, που υποχρεώνει την κυβέρνηση του Ισραήλ να καταργήσει τυχόν πρόσθετους περιορισμούς στην είσοδο των πολιτών της Ουκρανίας. Το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ακριβώς αυτό που διακρίνει έναν αληθινό, αναπτυγμένη δημοκρατία!».

Παραδοσιακά, το Ισραήλ διατηρούσε καλές σχέσεις και με τη Μόσχα και με το Κίεβο. Χαρακτηριστικό των καλών σχέσεων του Ισραήλ και με τις δύο χώρες είναι το ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός καταγγέλλει τη ρωσική εισβολή ως «σοβαρή παραβίαση της παγκόσμιας τάξης», αλλά, ταυτοχρόνως, υπογραμμίζει ότι «παλαιοί και βαθιοί δεσμοί» συνδέουν τη χώρα του με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Επίσης, το Ισραήλ υποστηρίζει, αφενός, το ψήφισμα της Γενική Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που καταγγέλλει τον πόλεμο και ζητεί από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, αλλά αρνείται να συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Η απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας φαίνεται ότι η εύνοια του Ισραήλ γέρνει, πιο αποφασιστικά, την πλάστιγγα υπέρ της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments