Ελλάδα

Άρειος Πάγος – Ντογιάκος: Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο

Άρειος Πάγος – Ντογιάκος: Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Άρειος Πάγος - Ντογιάκος: Με αφορμή την  ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σε δήλωση του, αναφέρει  ότι «αναλαμβάνει την διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον»

Με αφορμή την  ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σε δήλωση του, αναφέρει  ότι «αναλαμβάνει την διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά περιβάλλον» και προσθέτει   ότι «η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο».

Συγκεκριμένα,  η δήλωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Αναλαμβάνω τη Διεύθυνση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μέσα σε ένα δύσκολο, από κάθε πλευρά, περιβάλλον. Όμως, ο θεσμός της Δικαιοσύνης είναι ακατάλυτος. Πρέπει να επιζήσει και να λειτουργήσει σωστά,  πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προσωπικά, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια, με τη βοήθεια άξιων και ικανών συναδέλφων που υπηρετούν σε όλη την Επικράτεια. Η ιδέα του Δικαίου δεν πρέπει να βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Έλληνας Εισαγγελέας, ήταν, είναι και θα παραμείνει φύλακας  και φρουρός των νόμων.

Το ενιαίο και αδιαίρετο της ανεξάρτητης Εισαγγελικής Αρχής με κάνει να πιστεύω ότι απηχώ τα συναισθήματα όλων των Εισαγγελικών Λειτουργών της χώρας. ‘Αλλωστε η ιστορία του Εισαγγελικού Σώματος και η χορεία των παλαιών και άξιων συναδέλφων, αυτό επιτάσσουν, αυτό απαιτούν».

Η δήλωση-ανακοίνωση του κ. Ντογίακου διαβιβάστηκε σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας.

Νέος εισαγγελέας Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός Ισίδωρος Ντογιάκος, ορίστηκε ως ο νέος Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ επελέγη η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου, Ευαγγελία Νίκα..

Η επιλογή του έγινε από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα με κριτήρια αξιοκρατίας, στη λογική ότι οι κορυφαίες θέσεις της δικαστική ιεαραρχίας, οφείλουν να καταλαμβάνονται από ικανούς δικαστικούς. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, που έχει ακόμα μόνον ένα χρόνο, ως θητεία για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαδέχεται τον Βασίλη Πλιώτα, που αποχωρεί λόγω ηλικίας.

Έχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή περί τα 40 χρόνια δικαστικής του διαδρομή, έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων με σημαντικές παραμέτρους με σημαντικότερη την ιστορική πρότασή του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση και την καταδίκη της.

Ο ίδιος βρέθηκε σε κυκεώνα διώξεων, όταν το 2015 αμφισβητήθηκε από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου η εκλογή του στη νευραλγική θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και συγκρούστηκε μαζί της, με συνέπεια, πειθαρχικές διώξεις και δικαστικές εμπλοκές από τις οποίες, αθωώθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments