Διεθνή

ΗΠΑ: Ο μακελάρης της 4ης Ιουλίου σχεδίαζε επί εβδομάδες την επίθεση

ΗΠΑ: Ο μακελάρης της 4ης Ιουλίου σχεδίαζε επί εβδομάδες την επίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Όπως αποκαλύφθηκε ο νεαρός μακελάρης ήταν παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς οι αρχές είχαν ασχοληθεί μαζί του άλλες δύο φορές

Κατηγορίες για επτά φόνους αντιμετωπίζει ο μακελάρης του Χάιλαντ Παρκ, που άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια παρέλασης για την 4η Ιουλίου κοντά στο Σικάγο, καθώς η αστυνομία αποκάλυψε ότι τον είχε αναφέρει ως «ξεκάθαρο και παρόντα κίνδυνο ” μετά από υποτιθέμενες απειλές προς την οικογένειά του το 2019.

Ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους εάν καταδικαστεί, δήλωσε ο εισαγγελέας της πολιτείας του Ιλινόις, Έρικ Ράινχαρτ.

Ο Ράινχαρτ είπε ότι οι κατηγορίες για τη δολοφονία πρώτου βαθμού θα ακολουθηθούν από «δεκάδες ακόμη κατηγορίες» και ότι θα ζητήσει να παραμείνει ο Crimo υπό κράτηση χωρίς εγγύηση στην πρώτη εμφάνιση του υπόπτου στο δικαστήριο, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο Crimo είχε δικηγόρο.

Σχεδίαζε επί εβδομάδες την επίθεση

Ο Κρίμο είχε σχεδιάσει την επίθεση για εβδομάδες, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη.

Είπαν ότι έριξε πάνω από 70 τυχαίες βολές στο πλήθος που παρακολουθούσε την παρέλαση και ότι ήταν ντυμένος με γυναικεία ρούχα ώστε να διαφύγει.

Όπως αποκαλύφθηκε ο νεαρός μακελάρης ήταν παλιός γνώριμος των αρχών καθώς τον Απρίλιο του 2019 είχε κάνει μία κλήση στην Άμεση δραση για απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους εκτόξευσε απειλές προς την οικογένειά του “να τους σκοτώσει όλους”.

Η αστυνομία που ανταποκρίθηκε στο δεύτερο περιστατικό κατέσχεσε μια συλλογή από 16 μαχαίρια, ένα στιλέτο και ένα σπαθί που βρήκε στο σπίτι του, ωστόσο δεν έγινε σύλληψη, καθώς δεν υπήρξε ενυπόγραφη καταγγελία από κανέναν από τους ανθρώπους που απειλήθηκαν.

Όμως, ένα κρατικό σύστημα «κόκκινης σημαίας», που σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στην αστυνομία να ζητήσει δικαστική απόφαση για κατάσχεση όπλων από άτομα που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για τον εαυτό τους ή τους άλλους, φάνηκε να έχει καταρρεύσει.

Ο ύποπτος χρησιμοποίησε ένα τουφέκι υψηλής ισχύος για την επίθεση, παρόμοιο με ένα AR-15, το οποίο έριξε στο σημείο.

Είχε ένα παρόμοιο τουφέκι στο αυτοκίνητο της μητέρας του, το οποίο οδηγούσε όταν η αστυνομία τον συνέλαβε, και είχε άλλα όπλα, τα οποία αγοράστηκαν νόμιμα στο Ιλινόις, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Συνολικά, ο Crimo είχε αγοράσει πέντε πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων τουφέκια και πιστόλια.

Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των ΗΠΑ σε ένδειξη πένθους μέχρι τη δύση του ηλίου το Σάββατο.

Μια πρόσφατη σειρά φονικών μαζικών πυροβολισμών, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν 19 μαθητές σχολείου και δύο δάσκαλοι στο Uvalde, στο Τέξας, στις 24 Μαΐου, μόλις 10 ημέρες αφότου 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σούπερ μάρκετ σε μια γειτονιά κυρίως μαύρων στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. York, έχει ανανεώσει τη συζήτηση για την ασφάλεια των όπλων στην Αμερική.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα διεκδίκησε ένα συνταγματικό δικαίωμα να οπλοφορούν δημόσια σε μια απόφαση που διευκόλυνε τις ομάδες υπέρ των όπλων να ανατρέψουν τους σύγχρονους κανονισμούς για τα όπλα. Έκτοτε απέρριψε μια απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που υποστηρίζει την απαγόρευση του Μέριλαντ για όπλα επίθεσης.

Το Κογκρέσο τον περασμένο μήνα ενέκρινε την πρώτη του σημαντική ομοσπονδιακή μεταρρύθμιση για τα όπλα εδώ και τρεις δεκαετίες, παρέχοντας ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε πολιτείες που διαχειρίζονται νόμους για την «κόκκινη σημαία».

Ο νόμος δεν απαγορεύει τις πωλήσεις τυφεκίων εφόδου ή γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, αλλά λαμβάνει ορισμένα μέτρα για ελέγχους ιστορικού, επιτρέποντας την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με σημαντικά εγκλήματα που διαπράττονται από ανήλικους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments