Διεθνή

Ρωσία: Νέος θάνατος μυστήριο Ρώσου ολιγάρχη – Ο έκτος κατά σειρά

Ρωσία: Νέος θάνατος μυστήριο Ρώσου ολιγάρχη – Ο έκτος κατά σειρά
Από την αρχή του έτους, τέσσερα αφεντικά της βιομηχανίας αερίου και ένα κορυφαίο ιατρικό στέλεχος έχουν πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες 

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην πισίνα της έπαυλής του κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, ανεβάζοντας σε έξι τις αντίστοιχες περιπτώσεις, που συνδέονται με τον  ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom .

Ο πολυεκατομμυριούχος Γιούρι Βορόνοφ, 61 ετών, είναι ο τελευταίος Ρώσος εκατομμυριούχος που πέθανε πρόσφατα υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Ο Βορόνοφ ήταν επικεφαλής μιας εταιρείας μεταφορών και εφοδιαστικής που είχε προσοδοφόρα συμβόλαια με το μεγαθήριο φυσικού αερίου στην Αρκτική.

Από την αρχή του έτους, τέσσερα αφεντικά της βιομηχανίας αερίου και ένα κορυφαίο ιατρικό στέλεχος έχουν πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες .

Το σώμα του Βορόνοφ, ο οποίος έφερε ένα τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι, βρέθηκε στην πισίνα της έπαυλής του σε ένα χωριό κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα ημιαυτόματο πιστόλι Grand Power, ενώ στον πάτο της πισίνας εντοπίστηκαν «αρκετά χρησιμοποιημένα φυσίγγια».

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή διερευνά τον θάνατό του τον οποίο αρχικά συνέδεσε με «οικογενειακό καβγά».

Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι ο Βορόνοφ για αρκετές εβδομάδες πίστευε ότι τον εξαπατούσαν εργολάβοι και συνεργάτες του κι ότι φοβόταν ότι είχε «χάσει πολλά χρήματα».

Κανένας επισκέπτης στο σπίτι του στην περιοχή του Λένινγκραντ δεν εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας. 

Δύο ακόμη θάνατοι στελεχών που συνδέονται με την Gazprom αναφέρθηκαν νωρίτερα σε σπίτια ελίτ κοντά στην Αγία Πετρούπολη έχουν πυροδοτήσει υποψίες ότι αυτές οι προφανείς αυτοκτονίες μπορεί να ήταν δολοφονίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments