Διεθνή

Ουκρανία: Βουλευτής καταζητείται για εσχάτη προδοσία

Ουκρανία: Βουλευτής καταζητείται για εσχάτη προδοσία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Ο Ολεξίι Κοβαλιόφ, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, καταζητείται για εσχάτη προδοσία, καθώς έρευνα των ουκρανικών αρχών αποκάλυψε πως έχει ονομαστεί αντιπρόεδρος του συμβουλίου

Ο Ολεξίι Κοβαλιόφ, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, καταζητείται για εσχάτη προδοσία, καθώς έρευνα των ουκρανικών αρχών αποκάλυψε πως έχει ονομαστεί αντιπρόεδρος του συμβουλίου το οποίο ανέλαβε τη διακυβέρνηση στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα περιφέρεια της Χερσώνας, ανακοίνωσε χθες η ουκρανική εισαγγελία.

Ο κ. Κοβαλιόφ, ο οποίος φέρεται να επέζησε όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο μήνα, που κατά πληροφορίες οργανώθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν συλληφθεί.

Ο διορισμός του στο νέο αυτοδιοικητικό συμβούλιο της Χερσώνας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Ο κ. Κοβαλιόφ είχε εκλεγεί στην ουκρανική Βουλή το 2019, με το κόμμα Υπηρέτης του Λαού του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όμως αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος και από την ΚΟ στα τέλη Απριλίου, αφού κατηγορήθηκε για συνεργασία με τη Ρωσία. Ο Ιγκόρ Κοβαλιόφ επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Γόλα Πρίσταν, τον Απρίλιο. Ο στρατός της Ρωσίας έχει καταλάβει σχεδόν όλη τη Χερσώνα.

Επτά άμαχοι νεκροί στο Ντονέτσκ

Συνολικά 7 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία σήμερα Πέμπτη [7/7], ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πάβλο Κιριλένκο.

“Οι Ρώσοι σκότωσαν 7 αμάχους”, τρεις στην πόλη Τορέτσκ, δύο στην Αβντιίβκα, έναν στην Κοντέμα και έναν στη Σιβέρσκ, αναφέρει ο Ουκρανός αξιωματούχος σε μήνυμά του στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών δέχθηκαν αρκετές περιοχές της περιφέρειας, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα το πρωί η ουκρανική προεδρία, επικαλούμενη τοπικές αρχές. bucha-ukraine

Οι Ρώσοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, επιδιώκουν τώρα να κατακτήσουν αυτή του Ντονέτσκ ούτως ώστε να καταλάβουν στο σύνολό της την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν εν μέρει από το 2014.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η πόλη Σλοβιάνσκ θεωρείται ως ο επόμενος πιθανός στόχος των ρωσικών δυνάμεων βάσει του σχεδίου τους για την κατάκτηση όλης της κοιλάδας του Ντονμπάς, έπειτα από σχεδόν τεσσεράμιση μήνες από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments