Διεθνή

Facebook: Κινδυνεύει με black out στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Facebook: Κινδυνεύει με black out στην Ευρώπη το καλοκαίρι

Πηγή Φωτογραφίας: IpHost

Facebook: Σε κίνδυνο... black out των λογαριασμό των σε Facebook και Instagram βρίσκονται οι Ευρωπαίοι πολίτες το καλοκαίρι

Σε κίνδυνο… black out των λογαριασμό των σε Facebook και Instagram βρίσκονται οι Ευρωπαίοι πολίτες το καλοκαίρι, μιας και η ρυθμιστική αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ιρλανδίας έδωσε εντολή στην εταιρεία να σταματήσει να στέλνει δεδομένα χρηστών προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με άρθρο του «Politico».

Η Επιτροπή ενημέρωσε την Πέμπτη τους ομολόγους της στην Ευρώπη ότι θα εμποδίσει την πλατφόρμα να στείλει δεδομένα χρηστών από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Το σχέδιο απόφασης της ιρλανδικής ρυθμιστικής αρχής καταστρατηγεί το τελευταίο νομικό καταφύγιο της Meta να μεταφέρει δεδομένα στις ΗΠΑ, μετά από χρόνια σκληρών δικαστικών μαχών μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού γίγαντα και των Ευρωπαίων ακτιβιστών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε το 2020 ένα σύμφωνο Ε.Ε.- ΗΠΑ, για τη ροή δεδομένων, με την ονομασία «Privacy Shield», λόγω φόβων για τις αμερικανικές πρακτικές παρακολούθησης. Με την απόφασή του, δυσκόλεψε, επίσης, τη χρήση ενός άλλου νομικού εργαλείου που χρησιμοποιούν η Meta και πολλές άλλες αμερικανικές εταιρείες για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ, που ονομάζεται «τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες» (SCCs). Η απόφαση της Ιρλανδίας σημαίνει ότι και το Facebook είναι αναγκασμένο να σταματήσει να βασίζεται στις SCCs.

Έπεσε το Facebook και το Instagram

Τεχνικά προβλήματα υπήρξαν στις 7 Ιουνίου σε εφαρμογές όπως το  Facebook, το Instagram, αλλά και το Whatsapp, καθώς οι χρήστες δεν μπορούσαν να μπουν στους λογαριασμούς τους.

Τα προβλήματα έγιναν γρήγορα αντιληπτά από την εταιρεία, η οποία ξεκίνησε αμέσως τις εργασίες για τον εντοπισμό και τη λύση τους.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τους χρήστες των social media εντοπίστηκαν σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελλάδα αλλά και της Ασίας, όπως το Πακιστάν και η Ινδία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments